Foto: AFP/Scanpix
Norvēģija varētu pievienoties Kanādai Pasaules kausa posma boikotam Krievijā, atsaucoties uz valsts Biatlona federācijas vadību, vēsta norvēģu mediji.

"Mūsu federācijai ir jāizlemj, vai mēs pievienojamies turnīra boikotam," portāls "VG" citē Norvēģijas Biatlona savienības prezidentu Erlendu Slokvīku. "Par to ir jārunā jau tagad, taču pagaidām negribas iedziļināties šajā tēmā. Taču mēs neuzskatām par pareizu aizvadīt sacensības Krievijā šoziem."

Kā ziņojām, par Pasaules kausa posma boikotu Krievijā, Tjumeņā, ir paziņojusi Kanādas biatlona izlase.

Krievijas Biatlona savienība (SRB) pagaidām gan neesot saņēmusi nekādus oficiālus dokumentus par kanādiešu lēmumu, par kuru savienības vadītājs ir pavīpsnājis. "Šobrīd nevaru par kaut ko spriest ko manā rīcībā nav nekādu oficiālu dokumentu," televīzijas kanālam RT izteicies SRB prezidents Aleksandrs Kravcovs. "Taču boikots ir kanādiešu tiesības. Viņi taču ir tik "diža" biatlona nācija… Rozanna Krauforde – tas arī viss, kas puslīdz zināms no viņu komandas. Tajā pašā laikā mums uz rokas ir IBU izpildkomitejas lēmums, to paturam kā pamatu un nevienu negribam kaitināt."

Pēc Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmuma par Krievijas diskvalificēšanu no Phjončhanas olimpiskajām spēlēm Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) pazemināja Krievijas statusu, taču Pasaules kausa un IBU sacensību kalendārā atstāja visus trīs posmus Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!