Foto: AFP/Scanpix/LETA
Mančestras "City" vienība trešdien sasniedza jaunu Anglijas futbola premjerlīgas rekordu, uzvarot piecpadsmitajā spēlē pēc kārtas.

Aizvadītajā mačā Mančestras komanda ar rezultātu 4:0 (2:0) viesos apspēlēja Svonsī "City".

Iepriekšējais premjerlīgas rekords piederēja Londonas "Arsenal" komandai, kas 2002.gadā no februāra līdz augustam divu sezonu laikā uzvarēja 14 mačos pēc kārtas. 15 panākumus pēc kārtas Anglijas četrās augstākajās līgās, kas ietilpst profesionālajā sistēmā, līdz šim neviena komanda nebija guvusi.

Trešdienas spēlē divus vārtus iesita Davids Silva, kamēr pa reizei atzīmējās Kevins de Breine un Serhio Agvero.

Zīmīgi, ka pagājušajā sezonā 13 dueļos pēc kārtas uzvarēja Londonas "Chelsea" vienība, kas pēc tam triumfēja sacensībās.

Citā spēlē trešdien Mančestras "United" grūtā cīņā ar 1:0 (1:0) savā laukumā apspēlēja "Bournemouth", vienīgos vārtus iesitot Romelu Lukaku.

Vēl Totenhemas "Hotspur" ar 2:0 (1:0) mājās pārspēja Braitonas un Houvas "Albion", kamēr "Liverpool" mājās cīnījās 0:0 (0:0) ar Vestbromvičas "Albion", bet Londonas "Arsenal" nospēlēja 0:0 (0:0) viesos ar Vesthemas "United".

Otrdien "Chelsea" viesos ar rezultātu 3:1 (2:0) droši uzvarēja Hadersfīldas "Town" vienību, nostiprinoties turnīra tabulas trešajā vietā.

Antonio Kontes vadītā komanda spēles rezultātu atklāja 23.minūtē, kad precīzs bija Tjemū Bakajoko, bet vēl pēc 20 minūtēm pārsvaru dubultoja brazīliešu futbolists Viljans, kurš sita precīzi ar galvu. Tikmēr otrā puslaika sākumā Pedro Rodrogess ar ļoti precīzu sitienu vārtu augšējā stūrī panāca jau 3:0 viesu labā, uz ko "Town" vienība spēja atbildēt spēles kompensācijas laikā, izceļoties beļģim Lorānam Depotram.

"Chelsea" šo spēli aizvadīja bez sava uzbrukuma līdera Alvaro Moratas, jo spānim ir problēmas ar muguru.

Tikmēr pārsteidzoši labu sezonu aizvadošā "Burnley" vienība otrdien mājās ar 1:0 (0:0) uzvarēja Stokas "City".

Uzvaras vārtus "Burnley" labā spēles 89.minūtē guva Ešlijs Bārnss, kurš no pretinieku soda laukuma vidus sita precīzi vārtu stūrī. Zīmīgi, ka mājiniekiem šis bija vien otrais sitiens pa Stokas komandas vārtiem, taču ar to pietika, lai tiktu pie laimīgas uzvaras.

Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā pēc 17 kārtām līderei Mančestras "City" ir 49 punkti, bet ar 38 punktiem seko Mančestras "United", kamēr 35 punkti ir "Chelsea" rēķinā.

Tikmēr pa 31 punktam iekrājušas Totenhemas "Hotspur", "Liverpool" un "Burnley" komandas, bet "Arsenal" ar 30 punktiem atkāpusies uz septīto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!