Foto: AP/Scanpix/LETA
Kanādas un Čehijas hokeja izlases trešdien ar uzvarām iesāka šīs sezonas otro Eirotūres posmu.

Kanāda duelī Maskavā starp divām izlasēm, kas ikdienā šajās sacensībās nespēlē, ar 4:2 (1:2, 2:0, 1:0) ne bez grūtībām pieveica Dienvidkoreju.

Kaut spēles trešajā minūtē Kanādu vadībā izvirzīja ikdienā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Astanas "Baris" pārstāvošais Metjū Fratins, turpinājumā korejiešiem divreiz precīzs bija Kims Sanvūks.

Izlīdzinājumu spēles vidū kanādiešiem vairākumā panāca Marks Andrē Granjāni, 33.minūtē Vojteks Volskis jau deva Kanādai vadību, bet ceturtā ripa tika iemesta tukšos vārtos.

Kanādas izlases sastāvā sākotnēji bija arī Rīgas "Dinamo" aizsargs Karls Stolerijs, tomēr viņš guva traumu un vietā tika izsaukts Minskas "Dinamo" pārstāvošais Granjāni, kurš nesen uzvarēja KHL Zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojumā.

Kā zināms, Dienvidkoreja ne tikai piedalīsies Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, bet nākamajā pavasarī arī debitēs pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Vēl vienā spēlē trešdien Čehija savās mājās ar 3:2 (0:2, 0:0, 2:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Somiju.

Pirmajā trešdaļā mājiniekiem divus vārtus iemeta Sakari Maninens, kurš ikdienā ir Rodrigo Ābola komandas biedrs Zviedrijas vienībā "Orebro", kā arī Jonass Kempainens. Tomēr trešajā trešdaļā čehiem divreiz pusotras minūtes laikā atspēlējās Martins Rūžička, turklāt tieši viņš pagarinājumā otrajā minūtē arī izrāva panākumu.

Ja šī spēle notika Prāgā, visas nākamās šī sabraukuma cīņas tiks aizvadītas Maskavā.

Eirotūres pirmajā posmā novembrī ar deviņiem punktiem trijos mačos triumfēja Somija, kamēr pa sešiem punktiem iekrāja tieši Zviedrija un Krievija. Vēl pa trim punktiem guva Kanāda un Čehija, kamēr ar trim zaudējumiem samierinājās Šveice.

Parasti Eirotūrē piedalās četras izlases, kurām šosezon, gatavojoties Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, pievienojas arī citas izlases. Tāpat Kanāda un Šveice gada mijā piedalīsies tradicionālajā Špenglera kausā, kurā sacentīsies arī Rīgas "Dinamo".

Iepriekšējā sezonā Eirotūres kopvērtējumā triumfēja Krievija, kas gadu iepriekš palika noslēdzošajā, ceturtajā, pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!