Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kanādas biatlona izlase paziņojusi par Pasaules kausa izcīņas posma Krievijas pilsētā Tjumeņā boikotu, informē portāls "nrk.no".

Jau vēstīts, ka Starptautiskās Biatlona federācijas (IBU) izpildkomitejas sēdē, izskatot Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu par Krievijas diskvalifikāciju, nolemts par Krievijas Biatlona savienības (KBS) statusa pazemināšanu, taču saglabāts Pasaules kausa posms Tjumeņā. Savukārt krievu sportistiem atļauts piedalīties IBU rīkotās sacensībās.

Kanādas izlasi šāds soda mērs neapmierināja, tāpēc tā pieņēma lēmumu no 22. līdz 25. martam nepiedalīties Pasaules kausa posmā, kas notiks Krievijā.

"Pieņemot lēmumu aizvadīt sacensībās Krievijā, netika ievērtos SOK atzinums, pēc kura Krievijas Olimpiskā komiteja netika pielaista Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Tas rada lielas šaubas par Krievijas antidopinga pakalpojumu efektivitāti, tāpēc Kanāda atsakās sūtīt savus sportistus un personālu uz Krieviju. Mēs aicinām IBU sākt rīkoties šajā jautājumā," teikts Kanādas Biatlona federācijas paziņojumā.

Savukārt IBU prezidents Anderss Besebergs, komentējot šo lēmumu, sacīja, ka neviens nav spiests doties uz posmu Krievijā.

SOK izmeklēšanas komisija jau diskvalificējusi trīs Krievijas biatlonistes, bet vēl vairāku lietas joprojām tiek izskatītas.

Kā ziņojām, 5. decembrī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) lēma par Krievijas Olimpiskās komitejas diskvalifikāciju, taču atļāva Krievijas sportistiem kā neatkarīgiem atlētiem piedalīties 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Spēlēs varēs piedalīties "tīrie" šīs valsts sportisti, kam bijušas dopinga diskvalifikācijas.

Krievijas diskvalifikācija sekoja pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) izmeklēšanas, kurā tika atklāti ievērojami antidopinga pārkāpumi 2014. gada Soču olimpisko spēļu laikā, kā arī centralizētas dopinga sistēmas pastāvēšana Krievijā. Pēc WADA izmeklēšanas komisijas ziņojuma SOK uzsāka savu izmeklēšanu, kurā tika atrasti pierādījumi valsts dopinga sistēmas pastāvēšanai Krievijā un dopinga mahinācijām Soču Olimpiādes laikā. Kopš novembra beigām, kad SOK izmeklēšanas komisija Denisa Osvalda vadībā diskvalificējusi 25 Krievijas sportistus, ieskaitot olimpiskos čempionus un medaļniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!