Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa no Ņujorkas "Knicks" fenomenālais sniegums mačā pret Losandželosas "Lakers" iegājis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vēsturē. Pats basketbolists bija priecīgs par savu sniegumu, taču viņš vairāk priecātos par komandas panākumiem.

Jau vēstīts, ka Porziņģis otrdien izcēlās ar 37 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, bet viņa pārstāvētā "Knicks" ar rezultātu 113:109 pārspēja "Lakers". Porziņģis kļuva par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kurš vienā mačā guvis vismaz 35 punktus, izcīnījis vismaz desmit atlēkušās bumbas, bloķējis piecus metienus un trāpījis vismaz piecus trīspunktniekus.

"Šī bija gara un izklaidējoša spēle. Tas bija lielisks šovs faniem," sacīja Porziņģis, kurš citēts portālā "nypost.com". "Tas ir liels gods, ka varu sasniegt kaut ko tādu, ko vēl nav paveicis neviens cits. Taču tas mums nepalīdzēs sasniegt izslēgšanas spēles. Es vēlos sasniegt kaut ko lielu ar komandu."

Uzreiz pēc spēles televīzijas intervijā Porziņģis arī sacīja, ka, lai arī viņam šajā spēlē daudz kas izdevās, tomēr bija lietas, kuras viņš neizpildīja pietiekami labi. Viņš arī uzsvēra komandas sniegumu šajā cīņā, jo visi laukumā nākušie spēlētāji deva ieguldījumu.

Tāpat "Knicks" izcīnījusi četras uzvaras pēdējās piecās mājas spēlēs. "Mēs gūstam enerģiju no līdzjutējiem. Pat ja spēles beigās esam iedzinējos, mēs iegūstam spēkus no faniem un bieži atspēlējamies. Izbraukumā mums klājas daudz grūtāk, un pie tā jāstrādā," skaidroja latvietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!