Foto: AP/Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izmeklēšanas komisijas izskatāmo Krievijas sportistu lietu skaits sasniedzis 46, informē organizācija.

"Šobrīd SOK disciplinārās komisijas ierosināto lietu skaits pēc jaunāko analīžu pārbaužu rezultātiem ir sasniedzis 46," teikts SOK paziņojumā. "33 lietās jau notikusi noklausīšanās, divas lietas ir izbeigtas. Dažas izmeklēšanas joprojām turpinās un tiek pārbaudīta arī dopinga analīžu tara. Nevar izslēgt, ka tiks ierosinātas arī jaunas lietas."

Jaunākā informācija saistībā ar SOK veikto izmeklēšanu par dopinga mahinācijām Krievijā bija par sešu Krievijas olimpiskās sieviešu hokeja izlases spēlētāju diskvalifikāciju.

Kopumā SOK jau sodījusi 31 krievu sportistu, pagaidām tikai divi – hokejiste Anna Šohina un daiļslidotāja Adelīna Sotiņikova – ir attaisnoti.

Pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) izmeklēšanas, kurā tika atklāti ievērojami antidopinga pārkāpumi 2014. gada Soču olimpisko spēļu laikā, kā arī centralizētas dopinga sistēmas pastāvēšana Krievijā, 2017. gadā SOK uzsāka savu izmeklēšanu.

Kā ziņojām, 5. decembrī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) lēma par Krievijas Olimpiskās komitejas diskvalifikāciju, taču atļāva Krievijas sportistiem kā neatkarīgiem atlētiem piedalīties 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Spēlēs varēs piedalīties "tīrie" šīs valsts sportisti, kam nav bijušas dopinga diskvalifikācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!