Foto: DELFI.lt
Latvijas basketbola treneris Artūrs Štālbergs nedēļas nogalē tika atbrīvots no Lietuvas kluba Paņevēžas "Lietkabelis" galvenā trenera amata, tomēr viņš vēl neesot saņēmis dokumentus par atbrīvošanu, līdz ar to oficiāli viņš vēl nav atlaists.

"Mutiski tika paziņots, ka es esmu atlaists. Rakstiski nekas netika pieņemts," situāciju intervijā "Latvijas Radio" skaidroja Štālbergs. Nākamajā dienā Štālbergs esot saņēmis ziņu no "Lietkabelis" komandas ģenerālmenedžera, ka viņam atkal jāvada treniņš. To viņš izdarījis, bet pēcpusdienā latvieti informēja, ka viņš tomēr vairs neesot galvenais treneris.

Štālbergs atzina, ka neskaidrā situācija varētu būt kluba vadības nesaskaņu dēļ – daļa no vadības vēlas atbrīvot latvieti no darba, bet otra daļa vēlas viņu atstāt amatā. Štālbergs līgumu parakstīja uz diviem gadiem, tāpēc par atlaišanu viņam pienākas kompensācija. Ja komanda nevēlēsies pildīt līguma nosacījumus, Štālbergs un viņa aģents esot gatavi tiesāties.

Par Štālberga aizvietotāju kļuvis ukraiņu speciālists Vitālis Černijs.

Latvijas izlases basketbolista Žaņa Peinera pārstāvētā "Lietkabelis" Štālberga vadībā šosezon 14 Lietuvas Basketbola līgas (LKL) spēlēs izcīnījusi desmit uzvaras un cietusi četrus zaudējumus, divas reizes atzīstot Kauņas "Žalgiris" pārākumu, bet pa reizei piekāpjoties Prieņu-Birštonas "Vytautas" un Klaipēdas "Neptūnas" vienībām. Ņemot vērā mačus arī ULEB Eirokausā, "Lietkabelis" komanda cietusi piecus zaudējumus pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!