Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" aizsargs Kristaps Zīle pirmdien beidzot guva savus pirmos vārtus KHL karjerā, bet rīdzinieki ar 4:2 pieveica Maskavas apgabala "Vitjazj". Hokejists pēc uzvaras gan atzina, ka mačs nebija tas labākais sezonā, vēsta "Dinamo" mājaslapa internetā.

Zīlem šī bija 74. spēle KHL karjerā, un viņam līdz šim bija desmit rezultatīvas piespēles. Tagad tikai 19 gadus vecais aizsargs beidzot guvis arī pirmos vārtus.

"Iesākām maču labi. Mums bija iniciatīva, vēlāk jau pārsvars bija viņiem, tad atguvāmies. Jā, mačs bija viļņains, noteikti, nav labākais mūsu sezonā, bet galveno uzdevumu izpildījām. Labi, ka mācējām atrast veidu, kā uzvarēt un izcīnīt trīs punktus," saka Zīle.

Zīle nepilnas piecas minūtes pirms beigām ar spēcīgu metienu no zilās līnijas panāca 4:2, apslāpējot pretinieku centienus izglābties no zaudējuma.

"Ilgi nāca mans pirmais vārtu guvums. Māris [Bičevskis] perfekti vinnēja iemetienu un galvenais ir mest pa vārtiem. Kādreiz ripa jau ielidos vārtos," norāda Zīle, kurš mača gaitā iesaistījās asumos ar pretiniekiem. "Nedaudz rupji nospēlēja pret Miķeli [Rēdlihu] un es nevarēju neiet aizstāvēt komandas biedru. Miķelis ir mūsu komandas līderis un viņš ir jāaizstāv. Darīju, ko varēju."

Rīdziniekiem šī bija pēdējā spēle šajā gadā savās mājās. KHL sezonas turpinājumā Rīgas "Dinamo" dosies izbraukumā uz Tālajiem Austrumiem, kur tiksies ar "Kuņluņ Red Star", Vladivostokas "Admiral" un Habarovskas "Amur". "Gatavojamies mačam Ķīnā, tad jau cīņas Vladivostokā un Habarovskā. Pievērsīsim uzmanību viņu darbībām laukumā. Viss kā ierasti. Spēlēs jau jāatdod sevi par visiem 100 procentiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!