Latvijas U-20 hokeja izlase pirmdien pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas spēlē "bullīšos" zaudēja Kazahstānas valstsvienībai, piedzīvojot pirmo zaudējumu turnīrā.

Latvijas izlase šajā spēlē zaudēja ar 2:3 (1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 0:1).

Pirmo periodu Latvijas juniori noslēdza ar rezultātu 1:0 savā labā – mača rezultātu 13. minūtē atklāja Renārs Krastenbergs.

Otrās trešdaļas vidū Latvijas komanda nospēlēja neuzmanīgi un saņēma divu minūšu sodu par skaitliskā sastāva pārkāpšanu. Šo vairākumu kazahi izmantoja savā labā, izlīdzinot rezultātu, vārtus guva Iļja Rižijs – 1:1.

Otrā perioda beigās par rupju spēli 2+10 soda minūtes nopelnīja Danijars Gabduļins, taču vairākumu Latvijas U-20 izlase neizmantoja, bet paši ielaida vārtus. Vārtsargu Gustavu Grigalu pārspēja Arturs Gatijatovs, izvirzot kazahus vadībā – 2:1.

Trešā perioda beigās mūsējiem tomēr izdevās izlīdzināt rezultātu – pamatlaika pēdējā minūtē Gustavs Grigals tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, un šī taktika attaisnojās: Daniels Bērziņš guva otros vārtus, aizvedot spēli līdz pagarinājumam – 2:2.

Pagarinājumā neviena no komandām uzvaras vārtus neguva, un mačs turpinājās ar pēcspēles metieniem. Tajos veiksmīgāki izrādījās kazahi, uzvaras vārtus, kas arī bija vienīgais realizētais "bullītis", guva Arturs Gatijatovs.

Kā ziņojām, Latvija pirmajā spēlē ar 4:1 pieveica ungāru vienaudžus, bet Kazahstāna ar 3:2 pagarinājumā uzvarēja Vācijas U-20 izlasi. Ar uzvaru māju turnīru iesāka arī franču juniori, kas pirmajā mačā ar 6:1 sagrāva Austrijas komandu.

Turnīra uzvarētāji iegūs tiesības nākamgad spēlēt elites divīzijā, bet pēdējās vietas ieguvēji pārcelsies uz pirmās divīzijas B grupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!