Foto: AFP/Scanpix/LETA

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pāru izlozē pirmdien kļuva zināms, ka Madrides "Real" izslēgšanas spēļu ievadā tiksies ar Parīzes "Saint-Germain" (PSG), kā arī Londonas "Chelsea" spēkosies pret "Barcelona".

Pagājušās sezonas Čempionu līgas uzvarētāji Madrides "Real", kas H apakšgrupā palika otrajā vietā, samēros spēkus ar naudīgo PSG. Parīzes komanda ar brazīliešu zvaigzni Neimāru triumfēja B apakšgrupā. Abas komandas savā starpā tikušās sešas reizes, katrai izcīnot divas uzvaras un divreiz nospēlējot neizšķirti.

Citā Eiropas futbola "dūžu" duelī Londonas "Chelsea" spēkosies ar "Barcelona. Anglijas klubs palika otrajā vietā C grupā, bet "Barcelona" bija labākā D grupas komanda. Abas komandas Čempionu līgā tikušās 12 reizes, "Chelsea" uzvarējusi četras reizes, "Barcelona – trīs reizes, bet pārējie mači noslēgušies neizšķirti.

Vēl aizvadītās sezonas fināliste Turīnas "Juventus" samēros spēkus ar Totenhemas "Hotspur". "Juventus" ierindojās otrajā vietā D grupā, bet "Hotspur" bija pirmajā vietā H grupā. Abas komandas savā starpā nav spēkojušās.

Pārējos pāros "Basel" no Šveices spēlēs pret Mančestras "City", Portugāles "Porto" cīnīsies ar "Liverpool", "Sevilla" pretinieki būs aizvadītās sezonas UEFA Eiropas līgas uzvarētāji Mančestras "United", Doņeckas "Šahtar" pretinieki būs "AS Roma", savukārt Minhenes "Bayern" par vietu ceturtdaļfinālā cīnīsies ar Stambulas "Bešiktaš".
Foto: AFP/Scanpix/LETA
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!