Foto: Edijs Pālens/LETA
Jūrmalas "Gada sportistu" balvas saņēma pludmales volejbolisti Tīna Laura Graudiņa un Aleksandrs Samoilovs, bet kopumā tika apbalvoti sporta laureāti 15 nominācijās, informē Jūrmalas domes preses dienests.

Par "Gada sportisti Jūrmalā" atzīta pludmales volejboliste Tīna Laura Graudiņa, kas pārī ar Anastasiju Kravčenoku izcīnījušas 5. vietu Eiropas čempionātā pludmales volejbolā un ierindojušās godalgotās vietās starptautiskos turnīros.

Aleksandrs Samoilovs titulu "Gada sportists Jūrmalā" saņēma sesto gadu pēc kārtas. Aleksandrs Samoilovs pārī ar Jāni Šmēdiņu šogad izcīnīja augsto 9. vietu pasaules čempionātā, 4. vietu Pasaules kausa triju zvaigžņu turnīrā un 2. vietu Eiropas čempionātā.

Balvu "Par mūža ieguldījumu Jūrmalas sporta attīstībā" un Jūrmalas jaunatnes sporta veicināšanā saņēma Irina Medvedeva, Jūrmalas Sporta skolas direktora vietniece izglītības jomā. I. Medvedeva savas darba gaitas Jūrmalā uzsākusi 1977. gadā un joprojām turpina attīstīt bērnu un jauniešu sporta aktivitātes, iepazīstinot viņus ar sporta pamatiem. Medvedeva ir saņēmusi Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas Atzinības rakstus par nozīmīgu ieguldījumu Jūrmalas jaunatnes sporta attīstībā, Latvijas Olimpiskās komitejas Pateicību par teicamu un nesavtīgu darbu Latvijas Jaunatnes olimpiādes organizēšanā.

Otro gadu pēc kārtas "Gada trenera" balvu saņēma pludmales volejbola treneris Genādijs Samoilovs, kas izaudzinājis augstas klases pludmales volejbolistus: Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu, Mihailu Samoilovu, Tīnu Lauru Graudiņu un Anastasiju Kravčenoku. Treneris šogad saņēmis Jūrmalas augstāko apbalvojumu Goda zīmi un titulu "Goda jūrmalnieks", 2015. gadā – valsts apbalvojumu Atzinības krustu, IV šķiras ordeņa virsnieks, 2014. gadā – Latvijas Gada balvu sportā un apbalvojumu "Labākais pludmales volejbola treneris Latvijā".

Par "Gada komandu" atzīta "FK Spartaks Jūrmala", kas otro sezonu pēc kārtas izcīnījusi Latvijas futbola čempionu titulu. Nominācijā "Gada labākā komanda individuālajos sporta veidos" apbalvoti pludmales volejbolisti Mihails Samoilovs un Kristaps Šmits, kas izcīnījuši 3. vietu pasaules čempionātā pludmales volejbolā U-21 grupā. "Jūrmala/ Papa's Sacīkšu komanda" apbalvota nominācijā "Gada sporta klubs". Komandas sportisti šogad izcīnījuši augstas vietas gan Latvijas, gan starptautiskos kartinga un autošosejas čempionātos. "Biedrība Jūrmalai un sportam" apbalvota nominācijā "Gada balva "Fair play"".

Nominācijā "Gada sporta skolotājs" apbalvota Tatjana Kozlova, Mežmalas vidusskolas sporta skolotāja. Par "Gada sporta senioru" atzīta vieglatlēte Solvita Kaļva, kas, startējot Latvijas vieglatlētu izlases veterānu sastāvā, ieguvusi vairākas godalgotas vietas gan Latvijas, gan starptautiskā mēroga sacensībās.

Par "Gada uzlecošo zvaigzni" Jūrmalas sportā atzīta Jūrmalas Sporta skolas vieglatlēte Kristīne Blaževiča, kas iekļauta Latvijas izlases U-18 sastāvā. Šogad viņa izcīnīja augsto 6. vietu pasaules U-18 čempionātā tāllēkšanā, 5. vietu Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā 100 metru barjerskrējienā, 1. vietu Baltijas valstu sacensībās U-18 100 metru barjerskrējienā un 2. vietu Baltijas valstu sacensībās U-18 daudzcīņā.

Par "Gada sporta notikumu Jūrmalā" atzīts 2017 CEV Eiropas čempionāta fināls pludmales volejbolā, kas ir līdz šim vērienīgākais pludmales volejbola pasākums Baltijā un nozīmīgākais gada notikums pludmales volejbolā Eiropā. Piecu dienu garumā tika izspēlētas 144 spēles, kuru laikā savā starpā sacentās reitinga 32 vadošie vīriešu un sieviešu volejbolistu pāri no 19 Eiropas valstīm.

Ūdens motosportists Nikita Lijcs jau trešo gadu pēc kārtas atzīts par labāko nominācijā "Gada sportists tehniskajos sporta veidos". Pasaules čempionātā kopvērtējumā Formula 4 laivu klasē Lijcs ieguvis sudraba medaļu un 5. vietu Eiropas čempionātā ātrumlaivu "Formula 4" klasē un 1. vietu Latvijas čempionātā.

Parabobslejists Alvils Brants atzīts par "Gada sportistu paralimpiskajos sporta veidos". Brants ieguvis 8. vietu Pasaules čempionātā parabobslejā un 2. vietu Pasaules kausa sezonas kopvērtējumā.

Par "Gada publisko sporta pasākumu pilsētā" atzīts Jūrmalas krāsu skrējiens, kas kūrortpilsētā norisinājās jau otro reizi. Krāsu skrējiens Kauguros pulcēja 4000 dalībnieku, 49 komandas no 11 valstīm.

Jūrmalas Gada balva sportā kūrortpilsētā tiek piešķirta jau 19. gadu, lai izteiktu atzinību sportistiem par augstajiem sasniegumiem pasaules, Eiropas, Baltijas un Latvijas čempionātos un sacensībās, kā arī, lai pateiktos tiem, kas veicinājuši veselīgu un aktīvu dzīvesveidu jūrmalnieku vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!