Foto: LETA
Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits svētdien iemeta 17 punktus Spānijas augstākās līgās (ACB) spēlē, palīdzot Fuenlavradas "Montakit" vienībai savā laukumā ar rezultātu 83:78 (16:23, 17:22, 21:14, 29:19) apspēlēt Badalonas "Divina Seguros Joventut".

Šmits laukumā bija 24 minūtes un 26 sekundes, šajā laikā trāpot piecus no septiņiem izpildītajiem divpunktu raidījumiem, vienu no diviem tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Tāpat latviešu uzbrucējam bija piecas atlēkušās bumbas, trīs piezīmes un trīs izprovocēti pārkāpumi, kas deva 19 efektivitātes koeficienta punktus.

Zīmīgi, ka laikā, kamēr Šmits atradās laukumā, "Montakit" iemeta par 20 punktiem vairāk nekā ielaida.

Šmits atkārtoja savu karjeras rezultativitātes rekordu ACB ietvaros, jo arī pērn novembrī viņš vienā no mačiem iemeta 17 punktus. Toreiz viņš tika pie 20 efektivitātes punktiem, kas joprojām ir viņa personīgais rekords, bet 19 efektivitātes punktus ACB mačā latvietis nopelnīja otro reizi karjerā.

Citā mačā svētdien Anžejs Pasečniks guva 12 punktus un viņa pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" savā laukumā ar rezultātu 87:80 (22:16, 24:26, 15:22, 26:16) uzvarēja Burgosas "San Pablo" komandu.

Latviešu basketbolists šajā mačā laukumā bija 17 minūtes un 12 sekundes, trāpot visus četrus divpunktu metienus, vienu no trim tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat viņš šajā spēlē izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu piespēli, bloķēja vienu metienu, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja četras piezīmes un izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus. Par savu sniegumu Pasečņiks nopelnīja astoņus efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija zviedrs Markuss Ēriksons, bet "San Pablo" no zaudējuma neglāba amerikāņa Džona Dženkinsa 25 punkti.

Tikmēr Latvijas izlases kapteinis Jānis Blūms svētdien guva piecus punktus, bet viņa pārstāvētā Saragosas "Tecnyconta" savā laukumā ar rezultātu 77:102 (15:27, 20:24, 17:19, 25:32) zaudēja Malagas "Unicaja" komandai.

Blūms laukumā pavadītajās 18 minūtēs un septiņās sekundēs realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu no sešiem tālmetieniem.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, vienu reizi pārkāpa noteikumus un tika pie viena efektivitātes koeficienta punkta.

Latvieša pārstāvētajā komandā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija polis Mihals Mihalaks, kamēr pretiniekiem tikpat sameta serbs Nemanja Nedovičs.

Tikmēr Mārtiņš Laksa svētdien laukumā pavadīja vienu minūti un 36 sekundes, kuru laikā ar rezultatīvām darbībām neizcēlās, bet viņa pārstāvētā Kompostelas "Rio Natura Monbus Obradoiro" viesos ar rezultātu 77:83 (21:22, 5:25, 28:19, 23:17) zaudēja Seviljas "Real Betis Energia Plus" vienībai.

Šī pusotra minūte gan Kompostelas komandai izvērtās ļoti neveiksmīga, jo tā ielaida par deviņiem punktiem vairāk nekā iemeta.

Jānis Timma sestdien guva 11 punktus, palīdzēdams viņa un Rinalda Mālmaņa pārstāvētajai komandai Vitorijas "Baskonia" Basku zemes derbijā savā laukumā ar rezultātu 94:71 pārspēt Bilbao "Retabet" vienību.

Spānijas čempionāta kopvērtējuma galvgalī ar desmit uzvarām 11 spēlēs atrodas Madrides "Real", bet astoņi panākumi desmit mačos ir pagājušās sezonas čempionei "Valencia Basket", kā arī Barselonas "Lassa" komandai, kuras sistēmā ir Rodions Kurucs. Savukārt astoņas uzvaras izcīnījusi ceturtajā vietā esošā "Montakit".

"Baskonia", "Herbalife" un "Rio Natura Monbus Obradoiro" komandas guvušas pa septiņiem panākumiem, kas tām dod 5.-7.vietu, bet "Tecnyconta" ar četrām uzvarām ir 13.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!