Foto: Itar-Tass/Scanpix
Ķīnas un Dānijas kērlingistes šajā nedēļas nogalē nodrošināja pēdējās ceļazīmes uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Atlases sacensību pamatturnīrā pa piecām uzvarām sešās spēlēs guva Itālija un Ķīna, trešā ar četriem panākumiem palika Dānija, pie trim uzvarām tika Čehija, pa diviem panākumiem svinēja Latvija un Vācija, kamēr Somija palika bez uzvarām.

Vispirms pirmo ceļazīmi sadalīja grupas pirmo divu vietu ieguvējas, Ķīnai ar rezultātu 11-5 pārspējot Itāliju.

Savukārt otrā ceļazīme tika sadalīta mačā starp grupas trešās vietas ieguvēju un "play-off" pirmā mača zaudētāju. Tajā dānietes ekstra endā uzvarēja Itāliju ar rezultātu 5-4.

Zīmīgi, ka latvietes dānietēm un itālietēm zaudēja tikai ekstra endā, bet Ķīnai Latvija zaudēja ar rezultātu 5-11.

Sieviešu turnīrā iespēju startēt Phjončhanas olimpiskajās spēlēs jau iepriekš bija nodrošinājušas mājiniece Dienvidkoreja, ASV, Japāna, Lielbritānija, Kanāda, olimpiskā komanda no Krievijas, Šveice un Zviedrija, kurām tagad pievienosies Ķīna un Dānija.

Olimpiādes atlases turnīrā Latvija piedalījās, pateicoties dalībai 2014.gada pasaules čempionātā Kanādā.

Tikmēr vīru turnīrā priekšpēdējo ceļazīmi no kvalifikācijas turnīra nodrošinājuši itāļi, kuri svētdien ar 6-5 ekstra endā uzvarēja Dāniju.

Savukārt nedaudz vēlāk Dānija pie ceļazīmes tomēr tika, noslēdzošajā pārspēlē ar 4-2 apspēlējot mājinieci Čehiju.

Zīmīgi, ka nesenajā Eiropas čempionātā Dānija, ko gan pārstāvēja cita komanda, jo galvenais sastāvs gatavojās olimpiskajai atlasei, pamanījās izkrist no B divīzijas un nākamgad spēlēs starp vājākajām kontinenta vienībām. Iepriekš Dānijas mediji ziņoja, ka pēc tam, kad traumas dēļ karjeru noslēgusi galvenās dāmu komandas kapteine Lēne Nīlsena, vietējā federācija pārtraukusi atbalstīt dāmu izlasi un visu uzsvaru likusi uz vīriem, tomēr tagad olimpiskajām spēlēm izdevās kvalificēties abām šīs valsts komandām.

Vīru olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā ar sešām uzvarām septiņās spēlēs pirmo vietu ieņēma Dānija, kurai ar četrām uzvarām sekoja četras izlases, bet labāki papildrādītāji bija Itālijai un Čehijai, kuras turpināja cīņu par ceļazīmēm.

Kungu turnīrā iespēju piedalīties olimpiskajās spēlēs jau nodrošinājušas mājiniece Dienvidkoreja, Zviedrija, Šveice, ASV, Norvēģija, Japāna, Kanāda un Lielbritānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!