Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu ātrslidotājs Haralds Silovs sestdien Soltleiksitijā izcīnīja septīto vietu 1500 metru distances A divīzijas sacensībās Pasaules kausa ceturtajā posmā, kas vienlaicīgi noslēdz atlasi Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Silovs distanci veica vienā minūtē un 43,35 sekundēs, sacensību uzvarētājam Denisam Juškovam no Krievijas zaudējot 2,33 sekundes.

Tikmēr otro un trešo vietu ieņēma nīderlandieši Kūns Verveijs un Tomass Krols, kuri Juškovam zaudēja 0,61 un 1,61 sekundi.

Sezonas iepriekšējos trīs posmos Silovs divas reizes bija trešais B divīzijā, bet vienu reizi izcīnīja 13.vietu A divīzijā. Latvietis kopvērtējumā ar 88 punktiem pacēlies uz 15. pozīciju.

Vēlāk Silovs startēs masu startā, bet svētdien viņš, visticamāk, piedalīsies 1000 metru A finālā.

Olimpiskā kvalifikācija norisinās četros Pasaules kausa posmos novembrī un decembrī. Ātrslidošanā Olimpiādē septiņās disciplīnās piedalīsies 100 vīru sportisti, 1000 un 1500 metros sacenšoties pa 36 sportistiem, bet masu startā - 24. Atskaitot valstu kvotu neizturējušos sportistus, Silovs pirms šī posma rangā 1000 metros bija atrodams 21. vietā, 1500 metros latvietis ir 14. pozīcijā, bet masu startā atrodams 11. vietā. Līdz ar to viņa dalība šajās trijās distancēs ir diezgan droša.

Silovs karjeru sāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes sāka nodarboties arī ar ātrslidošanu un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās. Pēc tam viņš pilnībā pievērsās ātrslidošanai.

Ģimenes apstākļu dēļ viņš iepriekšējā sezonā piedalījies tikai vienā Pasaules kausa posmā, turklāt nestartēja februārī notikušajās planētas meistarsacīkstēs individuālajās distancēs. Savukārt pasaules čempionātā daudzcīņā Silovs izcīnīja devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!