Foto: AP/Scanpix/LETA

Nespēlējot daudziem komandas vadošajiem spēlētājiem, latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns sestdien izcēlās ar astoņiem punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, palīdzot Sanantonio "Spurs" vienībai viesos ar rezultātu 104:101 (28:17, 24:22, 27:32, 25:30) pārspēt Fīniksas "Suns".

Bertāns pēc pieticīgā sezonas sākuma jau piektajā spēlē pēc kārtas izcēlās ar nozīmīgu lomu, šoreiz sasniedzot savas NBA karjeras rekordu bumbās zem groziem.

Bertāns nospēlētās 20 minūtēs trāpīja vienu no diviem divpunktu raidījumiem un divus no pieciem tālmetieniem. Tāpat latvietis izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, izpildīja divas rezultatīvas piespēles un nopelnīja divas piezīmes.

Šī bija piektā spēle pēc kārtas, kurā Bertāns nospēlējis vismaz 15 minūtes un guvis vismaz septiņus punktus. Pirms tam viņš šosezon šādus rādītājus bija sasniedzis vien pa divām reizēm.

Izcīnītās septiņas bumbas zem groziem ir Bertāna rekords pusotru sezonu ilgajā NBA karjerā. Šosezon viņš nebija ticis pie vairāk nekā četrām bumbām, bet iepriekšējā sezonā viņš veiksmīgākajos mačos divreiz savāca sešas bumbas, turklāt pirmā no šīm reizēm bija tieši pirms gada 10.decembrī.

Aizvadītajā mačā "Spurs" rindās rezultatīvākie ar 20 punktiem bija Lemarkuss Oldridžs, kurš arī savāca deviņas bumbas zem groziem, un Petijs Milzs, bet ar 16 punktiem izcēlās Rūdijs Gejs.

Savukārt "Suns" vienībā ar 25 punktiem izcēlās Maiks Džeimss, kamēr 24 punktus sameta Tīdžejs Vorens.

"Spurs" komanda dienu iepriekš uzvarēja līgas līderi Bostonas "Celtics", kas šoreiz lika atpūtināt Toniju Pārkeru, Manu Džinobili, Deniju Grīnu un Pau Gazolu, kamēr traumu dēļ joprojām nespēlēja Kavai Lenards un Kails Andersons. Savukārt "Suns" darbojās bez sava rezultatīvākā spēlētāja Devina Bukera.

Šāds spēlētāju iztrūkums nozīmēja, ka iespēja būs arī Bertānam, kurš laukumā pirmoreiz devās pirmās ceturtdaļas vidū un tieši pirmajā nogrieznī arī sameta visus savus punktus, tobrīd vienību izvirzot priekšā jau ar 23:9.

Lielāko daļu mača "Spurs" komandai bija ļoti drošs pārsvars, vēl trešajā ceturtdaļā atrodoties vadībā ar 19 punktiem, tomēr pēc izrāviena "Suns" nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām panāca 94:94. Tieši pēc Bertāna rezultatīvas piespēles Oldridžs atguva vadību viesiem, tomēr 80 sekundes pirms beigām jau ar 100:99 priekšā atradās "Suns". Šie gan palika mājinieku pēdējie punkti, uzvaru "Spurs" izraujot Brina Forbsa tālmetienam.

"Spurs" ar 19 uzvarām 27 spēlēs saglabā trešo pozīciju Rietumu konferencē, kamēr "Suns" ar deviņiem panākumiem 28 mačos ir 12. pozīcijā.

Nākamajā spēlē "Spurs" otrdien viesosies pie kopvērtējuma lejasgalā esošās Dalasas "Mavericks" vienības, bet pēc tam piektdien būs duelis ar līgas līderi Hjūstonas "Rockets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!