Pirmo panākumu šīs sezonas Baltijas līgas turnīrā sestdien izcīnīja Latvijas čempione Rīgas "Celtnieks", kamēr Dobeles "Tenax" smagi kapitulēja pagājušās sezonas turnīra labākajai vienībai.

"Celtnieks" ar rezultātu 29:27 (17:10) apspēlēja Kauņas "Granitas-Karys" spēlētājus no Lietuvas, uzvarētājiem astoņus vārtus iemetot Artūram Lazdiņam, bet sešus - Kasparam Lisovskim.

Ja "Granitas" vienība Lietuvas čempionātā guvusi septiņas uzvaras septiņās spēlēs, "Celtnieks" pēdējā laikā spēlē neveiksmīgi un "SynotTip" Latvijas virslīgā atrodas vien trešajā pozīcijā.

Tikmēr "Tenax" sestdien ar 19:37 (7:16) izbraukumā kapitulēja iepriekšējo divu sezonu turnīra čempionei Rīhimeki "Cocks" no Somijas. Latvijas komandā labākais ar pieciem vārtiem bija Austris Tuminskis.

Atgriezties uz uzvaru takas "Tenax" varēs jau svētdien, kad spēkosies ar kopvērtējuma pēdējā pozīcijā esošo "Kehra".

A apakšgrupā līdere ar maksimālajiem desmit punktiem piecās spēlēs ir "Cocks" komandai, kamēr "Tenax" ar četriem punktiem četrās spēlēs atrodas trešajā pozīcijā.

Tikmēr B apakšgrupā pa sešiem punktiem trijās spēlēs iekrājušas Ukrainas komanda Zaporožjes ZTR un Pilvas "Serviti" no Igaunijas. Savukārt "Celtnieks" ar diviem punktiem piecos mačos ir piektajā pozīcijā starp sešām vienībām.

Šīs sezonas Baltijas līgā startē 12 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās pa sešām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras grupas četras labākās vienības iekļūs ceturtdaļfinālā, kas norisināsies nākamā gada pavasarī.

"Celtnieka" komanda iepriekšējā Baltijas līgas sezonā savā apakšgrupā palika sestā un izslēgšanas turnīram nekvalificējās. Savukārt "Tenax" vienība bija trešā savā apakšgrupā un ceturtdaļfinālā divu spēļu summā zaudēja Minskas SKA.

Pavasarī jau otro gadu pēc kārtas par Baltijas līgas čempioni kļuva Somijas komanda Rīhimeki "Cocks", kas finālspēlē ar 20:18 pieveica pērnās sezonas debitanti Zaporožjes ZTR. Savukārt bronzas medaļas izcīnīja Minskas SKA, kas labāko trijniekā bijusi piecās no pēdējām sešām sezonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!