Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas golfa spēlētāja Laura Jansone sestdien nespēja saglabāt savu iepriekšējo dienu teicamo statistiku un Dubaijā notikušo Dāmu Eiropas tūres (LET) sezonas noslēdzošo posmu pabeidza 15.pozīcijā.

Trešdien Jansone 18 bedrītes izgāja ar 72 sitieniem, kas bija vienāds rezultāts ar teorētiski nepieciešamo normu (PAR), tobrīd ieņemot dalītu 46.vietu.

Savukārt ceturtdien viņa savu rezultātu uzlaboja, 18 bedrītes veicot ar 68 sitieniem, kas ļāva pakāpties jau uz dalītu 14.vietu, turklāt piektdien latviete vēlreiz laukumu izgāja ar 68 sitieniem un pēc trim apļiem atradās dalītā sestajā pozīcijā.

Tomēr noslēdzošajā dienā sestdien viņa laukumu vēlreiz veica ar 72 sitieniem, kopvērtējumā atkāpjoties uz dalītu 15.vietu.

Sacensībās labākās bija trīs golferes, kuru kopējais rezultāts bija 273 sitieni jeb -15 zem PAR, bet pārspēlē savu pirmo profesionāles uzvaru izcīnīja amerikāniete Endžela Jina.

Tikmēr Jansone summā savāca 280 sitienus jeb -8 zem PAR.

Ar šo rezultātu Jansone nopelnīja gandrīz 7000 eiro lielu prēmiju. Savukārt sezonas kopējā ieskaitē viņa ar nedaudz vairāk nekā 10 000 eiro pacēlās uz 91.pozīciju, kaut pirms šī etapa bija tikai 116.vietā.

Zīmīgi, ka 68 sitieni, ko viņa šajās sacensībās iespēja pat divreiz, ir Jansones labākais rezultāts karjerā LET sacensībās atsevišķā raundā. Profesionāles karjerā gan viņa ir veikusi arī labākas 18 bedrītes, jo šogad jūnijā vienu no Dāmu profesionālā golfa asociācijas (LPGA) turnīra - "Evian Championship" - kvalifikācijas raundiem veica ar 64 sitieniem.

Jansonei šis bija sestais Eiropas tūres posms sezonā, jo šogad sacensības piedzīvojušas organizatoriskas problēmas un daudzi turnīri no kalendāra zuduši.

Iepriekšējos piecos posmos, kuros piedalījās, Jansone ieņēma 55., 66., 70., 63. un 61.vietu, kas viņai kopējā šīs sezonas ieskaitē pirms Dubaijas posma deva vien 116.pozīciju.

Jau vēstīts, ka maija vidū Jansone pirmoreiz kvalificējās Dāmu profesionālās golfa asociācijas (LPGA) turnīram, kurā ieņēma 87.vietu, bet jūnija sākumā bija ļoti tuvu, lai kvalificētos "Major" līmeņa turnīram "Evian Championship", tomēr no pamatsacensībām atpalika par sitienu.

Pērnās sezonas labākais Jansones sniegums bija septembrī izcīnīta dalīta 14.vieta LET posmā Spānijā, par ko viņa saņēma arī vairāk nekā 5000 eiro lielu naudas balvu. Pērn kopā LET sacensībās Jansone nopelnīja 18 630 eiro, sekmīgāko spēlētāju sarakstā ieņemot 79.vietu, kas ļāva automātiski kvalificēties šīs sezonas turnīram.

Tāpat pērnā gada janvārī Jansone guva savu pirmo uzvaru profesionālajā karjerā, Sidnejā triumfējot Austrālijas tūres posmā. Toreiz viņa laukumu izgāja ar 66 sitieniem.

Jansone 2012.gadā kļuva par pirmo Latvijas golferi, kura izcīnījusi tiesības spēlēt augstākā līmeņa profesionāļu tūrē, bet pērnās sezonas izskaņā viņai pievienojās Krista Puisīte, kura ieguva daļēju ceļazīmi uz 2017.gada LPGA seriālu. Tomēr pagājušajā nedēļas nogalē Puisīte ļoti neveiksmīgi aizvadīja 2018.gada LPGA seriāla izšķirošo kvalifikāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!