Foto: LETA

Par 2017. gada Rīgas labāko sportisti atzīta tenisiste Jeļena Ostapenko, par labāko sportistu – bokseris Mairis Briedis. Savukārt par mūža ieguldījumu sportā sumināja ilggadējo hokeja treneri Uldi Opitu, informē Rīgas Domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Svinīgajā pasākumā, kas notika kinoteātrī "Splendid Palace", balvu nominācijā "Rīgas labākais sportists ar īpašām vajadzībām" saņēma paravieglatlēte Diāna Dadzīte. Par Rīgas labāko sporta spēļu komandu atzīta basketbola komandu "TTT Rīga", savukārt Rīgas labākā komanda individuālajos sporta veidos ir sporta deju dejotāji Deniss Gudovskis un Megija Dana Morīte.

Par 2017. gada galvaspilsētas labāko treneri ir atzīta tenisa trenere Jeļena Jakovļeva, bet nominācijā "Uzlecošā zvaigzne sporta" balvu ieguva vieglatlēte Anete Kociņa. Par gada notikumu šajā gadā atzīts pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") posms "World RX of Latvia", kas risinājās Rīgā, Biķernieku trasē.

Nominācijā "Sporto visi kopā" balvu pasniedza tā sporta pasākuma organizatoriem, kuriem izdevies sarīkot aktivitāti, kas iemantojusi lielu rīdzinieku atsaucību. Un šajā gadā tas bija "Lattelekom Rīgas maratons", kurš risinājās 14. maijā un tajā piedalījās 32 415 skrējēji no 70 valstīm.

Konkursu "Rīgas sporta laureāts" organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD), lai izvērtētu un apbalvotu labākos galvaspilsētas sportistus, trenerus, sporta pasākumu organizatorus par augstiem sasniegumiem un teicamiem rezultātiem, kā arī par ieguldījumu sportiska dzīves veida popularizēšanā un sporta aktivitāšu veicināšanā. Balvas Rīgas sporta laureātiem bija veidojusi māksliniece Ilze Dūdiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!