Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Pasaules kausa posma sprinta sacensībās Hohfilcenē izcīnīja 18. vietu, bet cits latvietis Oskars Muižnieks spēja kvalificēties iedzīšanas sacensībām.

Rastorgujeva slēpošanas temps bija labs, tomēr pirmajā šautuvē viņš netrāpīja trešajā mērķī. Sacensības viņš turpināja 22. vietā, bet otrajā "uguns līnijā" viņam neizdevās trāpīt pēdējo šāvienu. Latvijas vadošā biatlonista pozīcija nemainījās, bet pēdējos kilometros viņam izdevās pakāpties līdz 18. vietai.

Savukārt Oskars Muižnieks pirmo šaušanu veica bez kļūdām, bet otrajā šaušanā viņš netrāpīja divas reizes. Taču viņam ar solīdu slēpošanu izdevās iekļūt TOP 60, kas kvalificējas iedzīšanai.

Trešais latvietis šajās sacensībās Daumants Lūsa, kurš ar vienu kļūdu ierindojās 96. vietā 108 sportistu konkurencē.

Par uzvarētāju kļuva Johannes Tinjess Bē no Norvēģijas, kurš uzstādīja rezultātu 24:18,4 minūtes. Rastorgujevs viņam zaudēja minūti un 30,5 sekundes, Muižnieks – 2:30,3 minūtes, bet Lūsa – 3:38,0 minūtes.

Otrajā vietā ierindojās francūzis Martēns Furkāds (+12,1) un Jakovs Faks no Slovēnijas (+35,4). Vadošie trīs biatlonisti šāva bez kļūdām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!