Foto: Publicitātes foto
Pasaules kausa izcīņa 8. un 9. decembrī turpināsies Kalgarī, Kanādā, kur norisināsies ceturtais posms, kurā šoreiz būs arī komandu stafete. Sacensības Kalgarī piektdien sākās ar Nāciju kausu, kurā vīru braucienos ātrākais bija Riks Kristens Rozītis, bet dāmām trešā bija Elīza Cauce.

Kopumā Pasaules kausa posmam kvalificējušies septiņi Latvijas sportisti.

Vīru konkurencē vislabāko braucienu aizvadīja Rozītis, tuvāko sekotāju amerikāni Takeru Vestu apsteidzot par 0,016 sekundēm. Sestajā vietā Artūrs Dārznieks, kurš Rozītim piekāpās par 0,177 sekundēm, taču visas pārējās vietas sešiniekā ieņēma Ziemeļamerikas sportisti.

Inārs Kivlenieks uzrādīja otro labāko starta laiku un vēl trases vidusdaļā šo pozīciju spēja noturēt, taču pēc tam sekoja kļūda, kā dēļ 19. vieta. Kristaps Mauriņš finišēja 23. vietā, un abiem sportistiem pamasacensības šoreiz ies secen.

Visas Latvijas pārstāves dāmu konkurencē finišēja labāko sešiniekā. Trešajā vietā Elīza Cauce (+0,026), ceturtā Ulla Zirne (+0,088), bet sestā Kendija Aparjode (+0,210), kas sportistēm garantē vietu Pasaules kausa posmā.

Divnieku ekipāžu sacensībās Latvijas ekipāža ar Kristenu Putinu/Imantu Marcinkēviču finišēja piektajā vietā, 0,345 sekundes aiz uzvarētājiem mājiniekiem kanādiešiem Tristana Valkera/Džastina Snita, arī nodrošinot starta vietu pamatsacensībās.

Kristers Aparjods, Andris un Juris Šici, kā arī Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš dalību Pasaules kausā jau bija nodrošinājuši pēc pirmo trīs posmu rezultātiem iekļūstot spēcīgāko sportistu grupā.

Piektdien Kalgarī (sestdienas naktī pēc Latvijas laika) risināsies divnieku un vīru sacensības, bet sestdien vakarā pēc Latvijas laika būs dāmu sacensības un komandu stafete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!