Latvijas sieviešu kērlinga komanda ceturtdien Čehijā guva savu otro uzvaru 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra spēlēs, turpinot cīņu par ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Latvijas kērlingistes savā ceturtajā mačā ar 10-5 pieveica Somiju, kurai tas bija trešais zaudējums trīs cīņās. Pēc trīs endiem spēlē rezultāts bija līdzīgs 2-2, bet tad nākamajos četros panāca izšķirošo pārsvaru 9-3.

Turnīra pirmajā spēlē Latvijas kērlingistes ar 10-5 uzvarēja Vāciju, bet otrdien ar 5-9 piekāpās mājiniecēm čehietēm un ar 5-11 zaudēja arī favorītei Ķīnai.

Ceturtdien vakara spēlē Latvija tiksies ar Dāniju, kurai trīs spēlēs ir divas uzvaras. Piektdien Latvijai ir brīvdiena, bet sestdien kērlingistes septiņu komandu turnīra pēdējā mačā tiksies ar Itāliju.

Olimpisko spēļu atlases turnīrā tiek sadalītas pēdējās divas ceļazīmes uz 2018. gada olimpiskajām spēlē. Pēc viena apļa izspēles divas labākās komandas savstarpējā mačā sadalīs vienu no divām ceļazīmēm uz Phjončhanu. Savukārt šīs spēles zaudētājas pēc tam aizvadīs spēli pret trešo labāko komandu, cīnoties par otro ceļazīmi uz Phjončhanu.

Latvijas izlases sastāvā Čehijā spēlē Iveta Staša-Šaršūna, Ieva Krusta, Santa Blumberga un Evelīna Barone, bet komandas treneris ir Ritvars Gulbis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!