Foto: F64

Latvijas bokseris Mairis Briedis Pasaules boksa supersērijas (WBSS) pusfināla cīņu pret ukraini Oleksandru Usiku aizvadīs "Arēnā Rīga", paziņojuši turnīrā organizatori.

Brieža un Usika cīņa Rīgā risināsies 2018. gada 27. janvārī. Šī boksa cīņa būs ievērības cienīga ar to, ka notiks titulu apvienošana. Briedis aizstāvēs savu Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu, kā arī centīsies iegūt Usika īpašumā esošo Pasaules Boksa organizācijas (WBO) jostu.

"Man bija sajūta, ka Pasaules boksa supersērija varētu atgriezties "Arēnā Rīga", jo ceturtdaļfinālā pret Maiku Peresu atmosfēra bija neticama. Tagad ir jāgatavojas Usikam, lai janvārī varētu parādīt labu šovu," pēc paziņojuma par cīņas vietu teica Briedis.

"Man vienalga, kur cīnos. Rīgā būs 10 000 fanu, un tas ir lieliski. Fani var sagaidīt lielisku cīņu starp diviem pasaules čempioniem," sacīja Usiks.

Savukārt viens no WBSS organizatoriem Kalle Zauerlands skaidroja, ka atmosfēra "Arēnā Rīga" ceturtdaļfināla cīņā bija galvenais iemesls Brieža un Usika dueļa norisei Rīgā.

"Usiks ir olimpiskais čempions, pasaules čempions un turnīrā pirmais numurs, bet cīņa ar vietējo varoni un pasaules čempionu Briedi viņam būs karjeras lielākais izaicinājums. Šī būs iespaidīgākā titulu apvienošana vairāku gadu laikā," sacīja Zauerlands.

Briedis savu pirmo cīņu WBSS aizvadīja septembra pēdējā dienā, pārpildītajā "Arēnā Rīga" 12 raundu cīņā pēc punktiem pārspējot kubieti Maiku Peresu. Tikmēr Usiks, kurš ir turnīra galvenais favorīts,pirmajā cīņā pieveica Vāciju pārstāvošo Marko Huku. Šī 12 raundu cīņa tika pārtraukta 10. raundā.

Otrā pusfināla pārī šajā svara kategorijā Krievijas bokseris Murats Gasijevs tiksies ar kubieti Žunjēru Dortikosu. Abu pusfināla cīņu uzvarētāji izšķirošo maču par Muhameda Ali vārdā nosaukto jostu nākamgad maijā aizvadīs Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

Briedis savā karjerā aizvadījis 23 cīņas, un visās izcīnījis uzvaras. 18 reizes viņš pretinieku ir nokautējis. Savukārt Usiks uzvarējis visās 13 cīņās, pretiniekus nokautējot 11 reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!