Foto: Publicitātes foto
Latvijas sieviešu kērlinga izlase ar uzvaru sākusi olimpisko kvalifikācijas turnīru, pirmajā spēlē uzvarot neparocīgo Vācijas komandu, informē Latvijas Kērlinga federācija.

Latvija uzsāka spēli ar pēdējā akmens tiesībām pirmajā endā, kurā izdevās to izmantot, iegūstot divus punktus. Vācija tos atspēlēja trešajā endā, panākot neizšķirtu. Spēles turpinājumā Latvijas izlase ceturtajā endā bez problēmām pieskaitīja vēl trīs punktus, piektajā endā nozaga vēl vienu, līdz ar to pārtraukumā ejot ar komfortablu pārsvaru –
6:2.

Spēles otrajā daļā Vācija darīja visu, lai atspēlētos, un pēc astotā enda pietuvojās rezultātā jau līdz -2. Mūsu izlase, devītajā endā paņemot vienu punktu, desmito uzsāka ar trīs punktu pārsvaru. Vācietēm neizdevās izveidot situāciju, lai panāktu neizšķiru, kas noveda vēl pie punktu zaudēšanas. Galarezultātā pirmā uzvara ar 10:5 Latvijas izlasei.

"Labs sākums turnīram, jo meitenes labi iegāja spēlē. Jau DSC (Draw shot challenge – metiens uz māju) bija labākais no visām komandām, kam turnīra beigās būs liela nozīme. Spēles beigās vairāki brāķi palielināja komandā spriedzi, bet viss beidzās labi," atzina Latvijas sieviešu izlases treneris Ritvars Gulbis.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs: Iveta Staša-Šaršūne, Ieva Krusta, Santa Blumberga, Evelīna Barone, Madara Bremane.

Olimpiskos spēļu kvalifikācijas turnīrs no 5. līdz 10. decembrim norisinās Pilzenē, Čehijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!