Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē latvietis Dāvis Bertāns izcēlās ar 11 punktiem un sekmēja Sanantonio "Spurs" komandas uzvaru, bet Ņujorkas "Knicks" bez sava līdera Kristapa Porziņģa piedzīvoja zaudējumu.

Sanantonio "Spurs" pirmdien ar rezultātu 96:93 savā laukumā pārspēja Detroitas "Pistons", izcīnot savu 16. uzvaru šajā sezonā.

Bertāns šajā mačā laukumā devās no rezervistu soliņa un nospēlēja 15:32 minūtes, kuru laikā guva 11 punktus, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem un trīs no sešiem tālmetieniem. Viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja divas piespēles un izcēlās ar pozitīvu +/- koeficentu +7.

Šajā mačā "Spurs" komandas sastāvā spēlēja līderi Lamarkuss Oldridžs, Tonijs Pārkers un Rūdijs Gejs, bet no sastāva savainojuma dēļ izkrita Kails Andersons.

Spēles sākumā rezultāts auga līdzīgi un nevienai no komandām nebija izteikts pārsvars, bet Bertāns laukumā devās piecas minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām, un viņš drīz vien realizēja pirmo tālmetienu spēlē. Pēc nospēlētām 12 minūtēm minimālā vadībā bija "Pistons" vienība (29:28), bet tad detroitieši veica izrāvienu un ieguva astoņu punktu pārsvaru. "Spurs" deficītu ātri samazināja, un atkal ritēja spēle punkts punktā, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 50:53. Otrajā puslaikā "Pistons" atkal ieguva drošāku rezultāta pārsvaru (59:50), bet Sanantonio spēlētāji turpināja cīņu un neļāva pretinieku atrauties pārāk tālu. Deficīta samazināšanā savu pirkstu pielika arī Bertāns, kurš bija precīzs no groza apakšas. Vēlāk latvietis realizēja tālmetienu un ļāva "Spurs" pārņemt vadību spēlē. Līdzīgā galotnē mājinieki spēja nosargāt uzvaru.

Manu Ginobili and Davis Bertans with the back to back threes, to give the Spurs the lead. #GoSpursGo pic.twitter.com/OXuYIbTnZC

— Joe Garcia (@2spodcast) December 5, 2017


Trīs spēlētāji "Spurs" sastāvā šajā mačā izcēlās ar "double-double" – Oldridžs (17 punkti + 10 atlēkušās bumbas), Pau Gasols (15+10) un Rūdijs Gejs (12+10). Savukārt "Pistons" komandu neglāba 27 Redžija Džeksona gūtie punkti.

Citā spēlē "Knicks" bez saviem līderiem Porziņģa un Tima Hārdeveja izbraukumā ar 97:115 zaudēja Indiānas "Pacers".

"Knicks" sastāvā Villijs Ernangomess guva 14 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, bet Maikls Bīzlijs sameta 13 punktus. Uzvarētājiem ar 20 punktiem izcēlās Tadeuss Jangs, bet Bogdans Bodganovičs pievienoja 19 punktus. Lietuvietis Domants Sabonis iekrāja 12 punktus un 12 atlēkušās bumbas.

"Knicks" basketbolistiem šajā mačā tā arī neizdevās izrādīt cienīgu pretestību "Pacers", jo pirmajā ceturtdaļā ņujorkieši nonāca iedzinējos ar 19:31. Turpinājumā deficīts pieauga līdz 20 punktiem, bet puslaiks noslēdzās ar rezultātu 40:66. "Pacers" turpināja droši un otrā puslaika sākumā guva vēl 12 punktus pēc kārtas, un milzīgais 38 punktu deficīts šajā mačā "Knicks" komandai vairs nebija atspēlējams.

Porziņģa un Hārdeveja nepiedalīšanās šajā mačā jau iepriekš bija zināma. Latvietis turpina atlabt no potītes savainojuma un nedēļas nogalē izslimotās slimības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!