Foto: LETA

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs iedzīšanas sacensībās Estersundā notikušajā Pasaules kausa posmā daudzās kļūdas šaušanā pieļāva, jo viņš nenoreaģēja uz laika apstākļiem, skaidroja pats sportists.

Jau vēstīts, ka Rastorgujevs svētdien Pasaules kausa 12,5 km iedzīšanas sacensībās nenoturēja sacīkšu sākumā iegūto līderpozīciju, pieļāva sešas kļūdas šaušanā, un finišēja 20. vietā.

"Vakar iedzīšanā pieļauto sešu kļūdu dēļ, protams, nevaru līdz galam būt apmierināts ar savu sniegumu. Otrajā šautuvē guļus vajadzēja vairāk noreaģēt uz vēju, trešajā šautuvē stāvus vēja brāzmas radīja lielas problēmas, kamēr ceturtajā šautuvē pats nenoturēju koncentrēšanos," sociālajā tīklā "facebook.com" rakstīja Rastorgujevs. "Ar slēpju slīdamību un kopējiem apstākļiem viss kārtībā, sportiskā forma atļauj labi cīnīties trasē katrā startā, tāpēc skaidrs, ka varu labāk."

Treneris Intars Berkulis jau esot pārrunājis kļūdas ar Rastorgujevu, un turpinājumā abi cer uz labāku sniegumu.

"Pirmais kauss kopumā vērtējams kā veiksmīgs, kas arī redzams kopvērtējuma tabulā. Katru startu esam izanalizējuši un kļūdas pārrunājuši ar Andreju. Pagaidām viss pēc plāna un gatavojamies nākamajiem startiem," skaidroja treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!