"Zemgale"/LLU vārtsargs Rihards Cimermanis atzīts par "Optibet" hokeja līgas (OHL) regulārā čempionāta novembra vērtīgāko spēlētāju, informēja Latvijas Hokeja federācija.

Trijās novembra spēlēs 24 gadus vecais Cimermanis vidēji ielaida 1,67 vārtus un atvairīja 95,90% pretinieku metienu.
Jelgavnieki aizvadītā mēneša sešās spēlēs izcīnīja sešas uzvaras un OHL turnīra tabulā ar 30 punktiem atrodas ceturtajā vietā. Līdz trešajai vietai "Zemgale/LLU" šķir tikai viens punkts.
"Novembrī kā vienība nospēlējām ļoti atzīstami," sacīja Cimermanis. "Pateicoties komandas sapulcēm un video analīzēm, spējām savest kārtībā aizsardzību un vienkāršot (pozitīvā ziņā) uzbrukumu, kas arī mums nesa rezultātu – sešas uzvaras pēc kārtas. Arī savu darbu vārtos paveicu kā nākas un "vieglus" vārtus pretiniekiem nepieļāvu iemest. Uzteikšu arī trenera Valērija Kuļibabas darbu, kurš pašlaik aizvieto Haraldu Vasiļjevu galvenā trenera amatā."

Cimermanis iepriekšējā izlašu pārtraukumā tika izsaukts uz Latvijas valstsvienību, un viņam tas bija patīkams pārsteigums un gods.

"Šo iespēju biju gaidījis vairākus gadus. Bet ar vienu veiksmīgu mēnesi nepietiek, lai paveiktu ko lielu, centīsimies pastāvīgi uzlabot savu spēli, lai būtu maksimāli gatavi martam – "play-off". Hokejs ir komandas sporta veids, tādēļ uzskatu, ka arī individuālās balvas ir lielā mērā komandas nopelns," turpināja vārtsargs.

Šosezon Cimermanis OHL čempionātā kopumā vidēji ielaidis 2,91 ripu un atvairījis 92,64% metienu.

Atgādināsim, ka septembra mēneša MVP balvu izcīnīja "Liepāja/Optibet" aizsargs Mārtiņš Freimanis, bet oktobrī šo godu izpelnījās HK "Mogo" uzbrucējs Elvis Želubovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!