Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas "Knicks", spēlējot bez tās līdera Kristapa Porziņģa un vēl viena pamatsastāva spēlētāja Tima Hārdeveja juniora, svētdien regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar rezultātu 100:105 (25:36, 26:18, 25:24, 24:27) piekāpās Orlando "Magic" vienībai.

Porziņģis izlaida trešo spēli šosezon. Iepriekšējā mačā trešdien pret Maiami "Heat" komandu Porziņģis izmežģīja potīti, turklāt nedēļas nogalē arī apslima, nepiedaloties divos komandas treniņos.

"Knicks" cieta ceturto zaudējumu pēdējās piecās spēlēs, kamēr "Magic" pēc novembrī piedzīvotās deviņu zaudējumu sērijas tagad uzvarējusi divās no pēdējām trim spēlēm, piekāpjoties vienīgi iepriekšējās sezonas čempionei Goldensteitas "Warriors".

Porziņģa prombūtnē maču spēka uzbrucēja pozīcijā sāka Maikls Bīslijs, kurš ar 21 punktu bija rezultatīvākais "Knicks" rindās. Tikmēr turku centra spēlētājs Eness Kanters izcēlās ar 18 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām, 19 punktus iemeta Kortnijs Lī, bet 11 punktus savā kontā ierakstīja Lenss Tomass.

Tāpat kreisās kājas savainojuma dēļ spēlē nepiedalījās "Knicks" aizsargs Hārdevejs, kura vietā maču uzsāka Demjens Dotsons.

"Magic" rindās rezultatīvākais ar 34 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām bija Melnkalnes basketbolists Nikola Vučevičs, 20 punktus iemeta francūzis Evans Furnjē, 16 punki bija Džonatanam Simonsam, bet 15 punktus guva Elfrīds Peitons.

"Knicks" pirmajā ceturtdaļā tikai reizi spēja izvirzīties vadībā (9:8), bet vēlāk pēc izrāviena 20:4 "Magic" ieguva jau 17 punktu pārsvaru (34:17). Otrajā ceturksnī "Knicks" centās atspēlēties un pirmo puslaiku zaudēja viena ar trim punktiem - 54:51 "Magic" labā.

Otrā puslaika sākumā Bīslijs un Kanters izvirzīja vadībā "Knicks" komandu, bet pēc Dotsona metiena mājinieku pārsvars sasniedza trīs punktus (57:54). Tiesa, Orlando basketbolisti atbildēja ar sešiem bezatbildes punktiem, un turpmākajā trešās ceturtdaļas gaitā nevienai no komandām neizdevās iegūt ievērojamu pārsvaru, taču vadības groži lielākoties piederēja viesiem.

Ceturtās ceturtdaļas vidū pēc Lī metiena rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 85:85, bet "Magic" basketbolisti nākamajā divās minūtēs veica izrāvienu 10:0. Tomēr 28 sekundes pirms finālsvilpes Džerets Džeks ar tālmetienu samazināja pretinieku pārsvaru līdz trim punktiem (96:99). Tāpat trīs punkti komandas šķīra 17 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad Džeks realizēja metienu no groza apakšas (98:101), un četras sekundes pirms finālsvilpes, kad precīzs bija Bīslijs (100:103).

Tiesa, "Knicks" tā arī nespēja panākt pretiniekus un cieta zaudējumu ar rezultātu 100:105.

"Knicks" ar 11 uzvarām 22 spēlēs ieņem devīto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Magic" ar desmit panākumiem 24 cīņās ir 11.pozīcijā.

"Knicks" nākamo maču aizvadīs pirmdien, kad viesosies pie Indiānas "Pacers", kas ar 12 uzvarām 23 mačos Austrumu konferencē atrodas tieši virs ņujorkiešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!