Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks svētdien guva 19 punktus Grieķijas čempionāta mačā, palīdzot Pirejas "Olympiakos" vienībai mājās ar rezultātu 97:76 (21:21, 24:18, 34:19, 18:18) pārspēt "Koroivos" komandu.

Strēlnieks bija rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju rindās. Viņš laukumā pavadīja 19 minūtes un astoņas sekundes, trāpot četrus no pieciem tālmetieniem un vienīgo divpunktu metienu, kā arī realizējot visus piecus "sodiņus".

Tāpat Strēlnieks izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu piespēli, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja četras piezīmes un izprovocēja trīs pretinieku pārkāpumus, kas viņam deva 26 efektivitātes rādītāja punktus, kas bija labākais rādītājs šajā mačā.

Grieķijas čempionāta kopvērtējumā pēc septiņām kārtām līderpozīciju ar septiņiem panākumiem ieņem Atēnu "Panathinaikos Superfoods", kam ar sešiem panākumiem seko "Olympiakos" un Patras "Promitheas".

Tāpat "Olympiakos" ar astoņiem panākumiem desmit mačos atrodas otrajā vietā ULEB Eirolīgā, kur vadībā ar tādu pat bilanci ir Maskavas CSKA. Vienība arī sasniegusi Grieķijas kausa finālu, kurā februārī spēkosies ar Atēnu AEK.

Strēlnieks "Olympiacos" rindas papildināja jūnijā, noslēgdams divu gadu līgumu, bet pirms tam spēlēja Bambergas "Brose" komandā, kuru aizveda līdz trim Vācijas čempiontituliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!