Foto: AP/Scanpix

Starptautiskajai Futbola federācijai (FIFA) ir jāsāk izmeklēt dopinga mahinācijas Krievijas futbolā un nav jābaidās atstādināt Krieviju no 2018. gada Pasaules kausa finālturnīra, uzskata Nacionālo Antidopinga aģentūru institūta (iNADO) vadītājs Džozefs de Pensjē.

"FIFA ir strauji jāsāk izskatīt šo situāciju, citādi 2018. gada pasaules čempionātu radīsies liela problēma," de Penjsē citē aģentūra "Reuters". "Federācijai ir stimuls, lai pēc iespējas ātrāk nonāktu līdz lietas būtībai."

"Jebkuras starptautiskas sacensības var notikt bez kādas valsts līdzdalības, tad kāpēc nevarētu aizvadīt Pasaules kausu Krievijā? Es atzīstu, ka praksē to grūti iedomāties, taču kāpēc gan ne?" saka iNADO vadītājs.

26. novembrī Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) informatora Grigorijs Rodčenkova advokāts Džims Voldens paziņojis, ka viņa klients ir gatavs pierādīt Krievijas futbolistu piederību valsts centralizētajai dopinga sistēmai. Pēc advokāta teiktā, FIFA pārstāvji jebkurā brīdī var vērsties pie Rodčenkova, taču pagaidām viņi "izvēlas slēpt galvu smiltīs".

Tajā pašā laikā parādījusies informācija, ka FIFA gatavojas veikt savu izmeklēšanu, un tās ietvaros nolēmusi sazināties ar bijušo Maskavas antidopinga laboratorijas vadītāju Rodčenkovu. Pagaidām gan FIFA neesot atradusi pierādījumus WADA neatkarīgās izmeklēšanas komisijas vadītāja Ričarda Maklārena apgalvojumam, ka pastāv tīru urīna analīžu banka Krievijas futbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!