Foto: F64

Latvijas kamaniņu sporta komanda, ko pārstāvēja Elīza Cauce, Kristers Aparjods un divnieku ekipāža Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, svētdien izcīnīja piekto vietu Pasaules kausa posmā komandu stafetē.

Elīza Cauce trases sākumā pieļāva lielu kļūdu, arī Aparjods un Gudramovičs/Kalniņš aizvadīja samocītus braucienus. Uzvarētājiem vāciešiem Natālijai Geizenbergerei, Fēliksam Loham un Tonijam Egertam/Sašam Benekenam, kuri arī laboja trases rekordu, Latvijas komanda piekāpās par 1,179 sekundēm.

Startējot vienpadsmitie, aiz spēcīgās Austrijas komandas un pirms ASV, Krievijas, Kanādas un Vācijas izlasēm, mūsējie 15 komandu konkurencē jau otrajā posmā pēc kārtas ierindojās piektajā vietā.

Ilgu laiku sacensību vadībā turējās Itālija, kas startēja pirmā, līdz to pārspēja austrieši. Savukārt Latvijas komanda ilgu laiku turējās trešajā vietā aiz Austrijas un Itālijas, pateicoties arī ASV un Krievijas braucēju kļūdām, kas viņus atmeta attiecīgi uz septīto un 12. vietu posmā.

Uz ceturto vietu Latvijas komandu nobīdīja Kanāda, bet uz piekto – Vācija, kas savā mājas trasē svinēja vēl vienu pārliecinošu uzvaru. Kā ziņojām, Vācijas kamaniņu braucēji šajā nedēļas nogalē uzvarēja gan kungu, gan dāmu, gan divnieku sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!