Foto: AP/Scanpix

Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā kamaniņu sportā Altenbergas trasē triumfēja mājinieces, vācietes, uzvaru izcīnot Natālijai Geizenbergerei, bet labākā no Latvijas sportistēm bija Elīza Cauce, kas ieņēma 12. vietu.

Pēc pirmā brauciena, kurā trīs sportistes, ieskaitot Kendiju Aparjodi un Ullu Zirni, piedzīvoja kritienus, Cauce ierindojās 12. vietā. Pirmo braucienu pabeidza 21 sportiste, viņu vidū arī Pasaules kausa debitante Elīna Ieva Vītola, kura ieņēma šo 21. vietu.

Otrais brauciens sākās ar Vītolas startu, un jaunā sportiste veiksmīgi tika līdz finišam, pozīciju posma kopvērtējumā gan neuzlabojot, taču otrajā braucienā Elīna savu rezultātu uzlaboja gandrīz par divām sekundes desmitdaļām.

Elīza Cauce otrajā braucienā savu rezultātu uzlaboja par 0,016 sekundēm, taču tas neļāva viņai pakāpties kopvērtējumā, jo arī pārējās konkurentes kļūdas nepieļāva.

Pēc pirmā brauciena Natālijas Gaizenbergeres pārsvars pār tautieti un pašreizējos pasaules čempioni Tatjanu Hifneri bija tikai 0,002 sekundes, neskatoties uz Hifneres starta rekordu. Otrajā braucienā Pasaules kausa līdere Gaizenbergere laboja trases rekordu un divu braucienu summā pārspēja Hifneri par 0,157 sekundēm. Trešā vieta vēl vienai vācietei, Dajanai Eitbergerei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!