Foto: Publicitātes foto

"Jūrmalas" komanda sestdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā Rīgā ar 78:71 (20:13, 15:21, 26:18, 17:19) pieveica "Jēkabpili", tiekot jau pie astotās uzvaras pēc kārtas.

"Jūrmalas" sastāvā 15 punktus iemeta Kristaps Pļavnieks, bet 14 punktus pievienoja pieredzējušais Artūrs Strēlnieks. Savukārt "Jēkabpils" rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija amerikānis Deriks Rolends, bet Jurijam Aleksejevam 16 punkti.

Lai arī "Jūrmala" šo maču sāka apņēmīgi un pirmās ceturtdaļas beigās izvirzījās vadībā ar 20:11, "Jēkabpils" nepieņēma pastarīšu lomu un spēcīgajai komandai izrādīja cienījamu pretestību. Otrajā ceturtdaļā viesi izlīdzināja spēles gaitu, cīņai ritot punkts punktā, bet lielajā pārtraukumā jūrmalnieki devās tikai ar viena punkta pārsvaru (35:34).

Otrā puslaika sākumā turpinājās līdzīgs scenārijs, taču trešā ceturkšņa otro pusi "Jūrmala" aizvadīja krietni labāk, salaužot pretiniekus un panākot 13 punktu vadību (61:48). Savukārt noslēdzošajās desmit minūtēs jūrmalnieki savu pārsvaru nosargāja un izcīnīja uzvaru.

Jūrmalas basketbolisti LBL ir izcīnījuši piecas uzvaras pēc kārtas, savukārt, ņemot vērā arī mačus Baltijas Basketbola līgā (BBL), Mārtiņa Gulbja trenētā komanda ir sasniegusi astoņu uzvaru sēriju.

"Jūrmalas" komanda šosezon zaudējusi tikai pērnā gada finālistēm "Ventspilij" un "VEF Rīga" komandai, turpretī jēkabpilieši cietuši piecus zaudējumus pēc kārtas, kas seko šosezon vienīgajām divām izcīnītajām uzvarām.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir desmit uzvaras desmit mačos. Ar astoņām uzvarām seko "Ogre", kamēr trešajā vietā ar astoņiem panākumiem 11 spēlēs atrodas "Jūrmala", bet ceturtā ar četrām uzvarām sešās cīņās ir iepriekšējās sezonas čempione "VEF Rīga".

Pirmajam četriniekam ar trim uzvarām deviņās spēlēs seko "Betsafe/Liepāja", kamēr "Latvijas Universitātes" komanda ar trim uzvarām desmit dueļos atrodama sestajā pozīcijā, "Valka"/"Valga" iekrājusi divus panākumus astoņos mačos, bet "Valmiera/ORDO" tikusi pie trim uzvarām 11 cīņās. Savukārt tabulu ar diviem panākumiem 11 dueļos noslēdz "Jēkabpils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!