Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien izcīnīja augsto astoto vietu Pasaules kausa posmā Esterzundā 10 kilometru sprinta disciplīnā.

Pirmajā šautuvē Rastorgujevs aizvēra visus mērķus, bet otrajā vienu mērķi nesašāva. Uzvarētājam, norvēģim Tarjejam Bē Latvijas sportists finišā zaudēja 22,6 sekundes; norvēģis trasē pavadīja 22 minūtes un 40,6 sekundes.

Otro vietu 10 km sprintā izcīnīja francūzis Martins Furkāds, kurš Bē piekāpās tikai 0,7 sekundes, bet 3,7 sekundes no norvēģa atpalika vācietis Ēriks Lesers. Visi trīs godalgoto vietu īpašnieki pa vienam šāvienam aizraidīja "pēc piena": Bē un Lesers šaušanā stāvus, Furkāds pirmajā, guļus.

Oskars Muižnieks ar trim kļūdām šautuvē ierindojās 87. vietā, bet Aleksandrs Patrijuks ar pieciem neaizvērtiem mērķiem un pieciem soda apļiem palika 105. vietā. Viņi 12,5 km iedzīšanas sacensībām nekvalificējās.

Kā ziņojām, arī 20 km distancē ceturtdien Rastorgujevs ieņēma astoto vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc divām disciplīnām līderis ar 102 punktiem ir Furkāds, Rastorgujevs ir septītais ar iekrātiem 68 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!