Foto: AFP/Scanpix

Rumānietes Simonas Halepas zaudējums Latvijas vadošajai tenisistei Aļonai Ostapenko Francijas atklātā tenisa čempionāta finālā ir nosaukts par WTA sezonas lielāko sarūgtinājumu.

Ar otro numuru Simona Halepa šovasar pirmo reizi kopš 2014. gada iekļuva "Grand Slam" turnīra finālā, taču tajā zaudēja neizsētajai Latvijas sportistei, kura līdz tam nebija pat iekļuvusi ranga TOP30.

WTA šo "French Open" finālu nodēvēja par Dāvida cīņu ar Goliātu, kurā uzvarēja jaunā Latvijas sportiste. Ceļā uz šo izcilo panākumu Ostapenko pieveica tādas tenisa zvaigznes kā Samantu Stosūru, Karolīnu Vozņacki un Timeju Bačinski.

Vēl sezonas nepatīkamāko zaudējumu topā iekļauts Ankelikas Kerberes zaudējums Naomi Osakai "US Open" pirmajā kārtā, un pieredzējušās polietes Agneškas Radvaņskas zaudējums 17 gadus vecajai Katrīnai Belisai Dubajas WTA turnīrā, kas austrāliete bija tikai otrais turnīrs 2017. gadā.

Topa trešajā vietā ir ierindota ar septīto numuru izsētās Johannas Kontas izstāšanās no šāgada "US Open" pirmajā kārtā, piekāpjoties serbietei Aleksandrai Kruničai.

Gada otrais sāpīgākais zaudējums ir Karolīnas Plīškovas piekāpšanās Mirjanai Lučičai-Baroni Austrālijas atklātajā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā. Horvātu tenisiste ar šo uzvaru otro reizi savā karjerā, pēc 18 gadu pārtraukuma, iekļuva "Grand Slam" turnīra pusfinālā.

Mirjana #LucicBaroni is through to the SF #AusOpen pic.twitter.com/ywsCOXuXpz

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 25, 2017


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!