Foto: www.floorball.lv
Latvijas sieviešu florbola izlase sestdien Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā pasaules čempionāta spēlē sīvā cīņā ar 2:3 (2:2, 0:0, 0:1) zaudēja Norvēģijai, līdz ar to apakšgrupas turnīru latvietes, visticamāk, noslēgs pēdējā - ceturtajā pozīcijā.

Latvijas izlasē vārtus guva Līga Garklāva un Evelīna Garbare, abas reizes panākot izlīdzinājumu.

Rezultāts tika atklāts jau cīņas 48. sekundē, bet astotajā minūtē Garklāva no vārtu priekšas, metot ar nūjas neērto pusi, atjaunoja līdzsvaru, kurš gan noturējās vien 23 sekundes, jo norvēģietes 2:1 panāca ar tālu un precīzu metienu vārtu augšējā stūrī.

Latvija gan nepadevās, un 15. minūtē Garbare atkal atjaunoja neizšķirtu. Turpinājumā ritēja līdzvērtīga spēkošanās, taču veiksmīgākas bija pretinieces, kuras uzvaras vārtus iemeta 52. minūtē, izceļoties Jūlei Gidskei. Šis trešajā periodā bija viens no diviem Norvēģijas metieniem pa Latvijas vārtiem.

Par labāko zaudētāju komandā šajā mačā atzina vārtsardzi Laumu Višņevsku, kura atvairīja 28 metienus.

Latvijas izlase A apakšgrupā piedzīvoja otro zaudējumu divās spēlēs, bet Norvēģijai šis bija pirmais mačs čempionātā.

Spēle abām komandām bija svarīga, jo tajā, visticamāk, izšķīrās apakšgrupas trešās vietas liktenis, kas dos potenciāli vājāku pretinieci izslēgšanas spēlē par vietu ceturtdaļfinālā.

Pēc cīņas ar Norvēģijas izlase Latvijai pirmdien gaidāms duelis pret spēcīgo Somiju, kas ir pašreizējā pasaules vicečempione.

Somietes sestdien A apakšgrupas mačā ar 5:1 (1:0, 1:0, 3:1) uzvarēja Čehijas valstsvienību.

Pēc divām kārtām šīs grupas kopvērtējumā līderes ar diviem punktiem vienīgajā mačā ir Somija un Norvēģija, kam ar diviem punktiem divās spēlēs seko Čehija, bet Latvija divos mačos ir bez punktiem un tai, visticamāk, būs jāspēlē astotdaļfinālā.

B apakšgrupas cīņā Šveice ar 14:1 (5:1, 4:0, 5:0) sagrāva Poliju. Šis šajā grupā bija tikai otrais mačs, kamēr pirmajā piektdien pasaules čempione Zviedrija ar 23:2 apspēlēja Vāciju.

Savukārt otrajā ešelonā C grupā Igaunijas izlase sestdien ar 3:10 (1:2, 2:5, 0:3) piekāpās Slovākijai, bet Singapūra nospēlēja 5:5 (1:2, 1:1, 3:2) ar Austrāliju. C grupas līdere ar četriem punktiem divās spēlēs ir Slovākija, bet tai ar diviem punktiem seko Igaunija, kamēr pa vienam punktam ir Singapūrai un Austrālijai.

Vienīgajā D apakšgrupas mačā sestdien Dānija ar 11:3 (2:1, 2:0, 7:2) sagrāva Japānu. Šīs grupas vadībā ar četriem punktiem atrodas Dānija, kamēr divi punkti vienīgajā spēlē ir ASV izlasei. Bez punktiem pagaidām cīnās Taizeme un Japāna.

Pēc apakšgrupu sacensībām ceturtdaļfinālam uzreiz kvalificēsies A un B grupu divas labākās komandas, savukārt šo grupu trešo un ceturto vietu ieguvējām būs jāaizvada vēl viens mačs, kurā par vietu labāko astoņniekā būs jātiekas ar C vai D apakšgrupas divām labākajām izlasēm.

Latvijas sieviešu florbola izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsardzes - Kristīne Kirilova ("Ķekava"), Lauma Višņevska ("Stromsbro", Zviedrija);

aizsardzes - Gunita Kārkliņa (NND), Elizabete Pavlovska, Laura Gaugere, Evita Rudzīte, Madara Adamane (visas - "Rubene"), Gundega Vancāne ("Ķekava");

uzbrucējas - Paula Egle, Ieva Priede (abas - NND), Anna Ankudinova ("Ķekavas Bulldogs"), Monika Džigure, Paula Sloģe (abas - Cēsu "Lekrings"), Edīte Bankava, Lība Daija Mikova, Zeltīte Bankava (visas - "Rubene"), Elīza Elizabete Bērziņa ("Ķekava"), Evelīna Garbare (Burgdorfas "Wizards", Šveice), Diāna Isjomina, Līga Garklāva (abas - "Grei", Norvēģija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!