Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons piektdien aizvadīja savu 300. spēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL), taču viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" savā laukumā ar 0:4 (0:3, 0:1, 0:0) kapitulēja Stenlija kausa īpašniekiem Pitsburgas "Penguins".

"Sabres" piedzīvoja desmito zaudējumu pēdējās 11 spēlēs, trešo zaudējumu pēc kārtas, bet "Penguins" tika pie trešās uzvaras pēc kārtas.

Girgensons aizvadīja ne pārāk veiksmīgu jubilejas spēli. Viņš darbojās ceturtajā uzbrucēju virknējumā, spēlējot desmit minūtes un 30 sekundes, izdarot divus metienus pa vārtiem, bloķējot vienu metienu un nopelnot negatīvu lietderības rādītāju -2, kas bija sliktākais starp "Sabres" uzbrucējiem.

Laukuma saimniekiem pagalam neveiksmīgs bija pirmais periods, kurā tika ielaisti trīs vārti. Rezultātu ceturtajā minūtē atklāja Toms Kīnhakls, kuram tas bija pirmais precīzais metiens sezonā, bet turpinājumā precīzi bija arī Sidnijs Krosbijs un Džeiks Gincels, bet otrajā periodā Patriks Hornkvists panāca jau graujošo 4:0.

Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts Pitsburgas kluba vārtsargs Tristans Džerijs, kurš atvairīja 34 pretinieku metienus un pirmo reizi NHL karjerā savus vārtus nosargāja neieņemtus.

Jāpiebilst, ka tikai pirmdien "Penguins" komanda zaudēja savu pamatvārtsargu Metu Mareju, kurš traumas dēļ nevarēs spēlēt vairākas nedēļas.

Girgensons šosezon 23 spēlēs atzīmējies ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -3. Šos trīs punktus viņš nopelnīja divu spēļu laikā, bet tagad bez punktiem ir jau kopš 14. oktobra, kopš tā laika aizvadot 18 mačus. Šī ir garākā "sausā" sērija Girgensona NHL karjerā.

Savu pirmo maču pasaules labākajā līgā viņš aizvadīja 2013. gadā, jau debijas mačā gūstot vārtus. Kopumā 300 spēlēs Girgensons izcēlies ar 38 precīziem metieniem un 51 rezultatīvu piespēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!