Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izmeklēšanas komisija, ko vada SOK loceklis Deniss Osvalds, par dopinga mahinācijām piespriedusi diskvalifikāciju vēl trim Krievijas sportistiem – biatlonistei Olgai Zaicevai un distanču slēpotājām Jūlijai Čekaļovai un Anasatasijai Docenko, informē organizācija.

Visām trim sportistēm anulēti 2014. gada Soču olimpisko spēļu rezultāti un piespriesta mūža olimpiskā diskvalifikācija.

Olga Zaiceva Soču Olimpiādē startēja sešās disciplīnās, augstāko rezultātu uzrādot 4x6 km stafetē, kurā ieguva sudraba medaļu. jauktajā biatlona stafetē viņa ierindojās ceturtajā vietā, par ko saņēma diplomu. To un sudraba medaļu, kā arī dalībnieka nozīmīti sportistei būs jāatdod.

Jūlia Čekaļova startēja četrās distanču slēpošanas disciplīnās, labāko rezultātu uzrādot 4x5 km stafetē, kurā Krievijas komanda ieņēma sesto vietu. Anastasija Docenko Sočos startēja 1,5 km sprinta sacensībās un komandu sprinta sacensībās, kurās uzrādīja sesto rezultātu. Arī šīm sportistēm būs jāatgriež SOK saņemtie diplomi.

SOK ierosinājusi lietas pret 36 Krievijas sportistiem, 26 no tiem jau ir noklausīti, bet viena lieta pabeigta.

Kā zināms, šā gada novembrī SOK izmeklēšanas komisijas sāka publiskot savu pētījumu rezultātus, kas noveduši pie vairāku Krievijas sportistu diskvalifikācijas un Soču olimpisko spēļu rezultātu anulēšanas. Pirmie SOK komisiju ziņojumi bija par distanču slēpotāju pārkāpumiem, tad sekoja biatlonistu, bobslejistu un skeletonistu lietu izskatīšana.

SOK izmeklēšanas komisijas tika izveidotas pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas vadītāja Ričarda Maklārena ziņojuma par dopinga mahinācijām un valsts atbalstītas dopinga sistēmas pastāvēšanu 2014. gada Soču olimpisko spēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!