Foto: F64

Latvijas komanda "Rīga" ceturtdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) mačā "Inbox.lv" ledus hallē, Piņķos, ar rezultātu 4:2 (0:0, 2:1, 2:1) pieveica nominālos laukuma saimniekus Piejūras novada "Taifun".

Abas komandas aizvadīja jau ceturto savstarpējo maču piecu dienu laikā, rīdziniekiem tiekot pie pirmās uzvaras.

"Rīgas" labā pa vārtiem šajā mačā guva Deniss Fjodorovs, Antons Trastašenkovs, Roberts Kaļķis un Daniels Bērziņš.

Pirmajā trešdaļā neviena no komandām rezultātu šajā mačā tā arī neatklāja, bet otrajā periodā rīdzinieki divreiz izvirzījās vadībā. Pēc Kaļķa precīzā metiena trešā perioda otrajā minūtē "Rīga" panāca jau 3:1. Vēlāk "Taifun" gan samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, bet punktu mačam pielika Bērziņš, kurš 11 sekundes pirms beigām ripu raidīja jau tukšos pretinieku vārtos.

Vēl trešdien "Rīga" piekāpās šiem sāncenšiem ar 2:3.

Zīmīgi, ka pirmajos divos abu komandu mačos svētdien un pirmdien, kur "Rīga" bija laukuma saimnieki, "Taifun" arī uzvarēja ar 3:2.

Pēc ceturtdienas mača "Rīgai" būs gandrīz mēnesi ilgs pārtraukums saistībā ar Latvijas U-20 izlases dalību pasaules čempionātā.

"Rīga" ar 31 punktu 36 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 15. vietu 17 komandu vidū, bet "Taifun" ar 41 punktu ir desmitajā pozīcijā.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011. gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.

Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 33 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē.

"Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6. martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15. vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!