Foto: PantherMedia/Scanpix
Angļu futbola līdzjutējiem, kuri klātienē apmeklēs 2018. gada Pasaules kausa izcīņas spēles Krievijā, ieteikts atteikties no pārmērīgas alkohola lietošanas, lai izvairītos no provokācijām un sadursmēm ar agresīviem krievu futbola faniem.

"Britu līdzjutējiem patīk iedzert, mēs visi to zinām," tūrisma centra "Visit Russia" izpilddirektoru Igoru Karzovu citē izdevums "The Guardian". "Mēs nevaram garantēt viņu drošību, ja fani būs stipri piedzērušies vai nepiedienīgi uzvedīsies. Mēs nevaram garantēt, ka viss būs kārtībā. Es ieteiktu nedzert daudz, kad esat Krievijā. Viena pinte alus pirms vai pēc spēles – tas ir pietiekami."

"Krievijā pārbaudes būs ļoti augstā līmenī," norāda Karzovs. "Drošības spēki sekos, lai cilvēki nebūtu piedzērušies, un viņi centīsies palīdzēt izvairīties no konfliktiem."

"Negribu atcerēties to, kas notika Marseļā 2016. gada Eiropas čempionāta laikā, jo kopumā cilvēki Krievijā ir ļoti viesmīlīgi," viņš piebilst. "Mums šis ir liels notikums. Daudz centīsies izdarīt visu, lai ārzemju līdzjutēji mūsu pilsētās justos lieliski."

Kā zināms, EURO 2016 laikā izcēlās asiņainas sadursmes starp britu un krievu faniem ar cietušajiem un letālu iznākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!