Foto: Publicitātes foto
Polijā notikušajā pasaules čempionātā kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos Latvija ieguvusi vienu medaļu, ko sarūpēja Mārtiņš Kristons, izcīnot otro vietu četru suņu velokamanu klasē, informē Kamanu suņu sporta federācija

Ar labiem rezultātiem no pasaules čempionāta bezsniega apstākļos, kas novembra beigās norisinājās Polijas austrumu ciematā Kožlē, atgriezušies Latvijas izlases dalībnieki kamanu suņu sportā. Sacenšoties ar trīsdesmit citu valstu pārstāvjiem – Ziemeļvalstu, Baltijas valstu, vairāk nekā 20 citu Eiropas valstu, kā arī sportistiem no Ziemeļamerikas (Kanādas, Meksikas, ASV) un Dienvidamerikas (Argentīnas, Čīles), mūsējie spēja četros startos iekļūt labāko desmitniekā un vienreiz arī trijniekā, nopelnot Latvijai tik gaidīto medaļu.

Augstvērtīgus rezultātus uzrādīja desmitniekā iekļuvušie Artūrs Jakobsons un rīdzinieks Raimonds Kleinbergs, kā arī 11.vietu ieguvusī viņa meita Ginta Kleinberga, kurai līdz TOP10 pietrūka tikai pusotra sekunde.

Lielākās cerības saistījās ar vairākkārtējo Baltijas un Latvijas čempionu Mārtiņu Kristonu. Viņš 20 dalībnieku konkurencē četru suņu velokamanu klasē 4,6 km distancē piekāpās tikai Filipam Hoferam no Francijas, izcīnot sudraba medaļu. Mārtiņš pusdistancē ar uzrādītu vienādu laiku (10:19,3) atrādās dalītā līderpozīcijā, bet otrajā distances daļā piekāpās francūzim par pusminūti, tai pat laikā par 8 sekundēm apsteidzot pietuvojušos konkurentu.

Otru augstvērtīgāko rezultātu mūsējo rindās uzrādīja carnikavietis Artūrs Jakobsons, kurš viena suņa skutera klasē 3,8 km distancē ieguva devīto vietu. Artūrs pusdistancē bija vienpadsmitais, bet otrajā daļā nodemonstrēja izturību un apsteidza divus konkurentus, iekļūstot desmitniekā un tikai vienu sekundi piekāpjoties astotajai vietai.

Raimonds Kleinbergs 6,8 km distances viducī baikdžoringā (MTB riteņbraucējs aiz suņa) veterānu grupā bija astotais, bet beigu daļā Raimondu apsteidza divi konkurenti, tādējādi rīdzinieks noslēdza desmitnieku (26:19,7), no uzvarētāja zviedra Patrika Jadstena atpaliekot divas minūtes.

Ļoti tuvu tam, lai atkārotu tēva vietu, bija Ginta Kleinberga, kura elites grupā sievietēm 6,3 km distancē baikdžoringā 32 dalībnieču vidū beigu daļā kāpa uz augšu, taču līdz desmitnieku noslēgušajai čehietei Janai Draslarovai pietrūka pusotra sekunde. No uzvarētājas vācietes Julianas Prinsas Ginta atpalika pusotru minūti.

Desmitniekā tika un 9. vietu ieguva vēl viens Latvijas pārstāvis Jānis Šalts, taču junioriem viena suņa skūtera klasē startēja 12 dalībnieki un uzvarētājam no Norvēģijas viņš 3,8 km distancē zaudēja gandrīz 7 minūtes.

Latvijā lielākas sacensības kamanu suņu sportā gaidāmas nākošā gada marta sākumā, kad Madonā "Smeceres sila" trasē tiks aizvadīts pasaules kausa posms ziemas apstākļos, kas vienlaikus būs arī Latvijas čempionāts un Baltijas kausa posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!