Foto: BK Valmiera

Pie pirmās uzvaras šīs sezonas Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīrā trešdien tika Latvijas komanda "Valmiera"/ORDO.

Valmieras vienība savā laukumā ar 94:82 (24:17, 20:15, 24:24, 26:26) apspēlēja Tallinas "Kalev"/TLU no Igaunijas, tādējādi tiekot pie pirmās uzvaras četros aizvadītajos mačos.

Latvijas kluba sastāvā 21 punktu iemeta Jānis Kaufmanis, kamēr pa 19 punktiem pievienoja Eduards Hāzners un Viktors Iļjins, kurš turklāt pamanījās izcelties arī ar 20 atlēkušajām bumbām, kas ir šīs sezonas BBL rekords.

"Valmiera"/ORDO jau otrās ceturtdaļas sākumā pēc Nika Jansona precīzā tālmetiena izvirzījās vadībā ar 31:19. Pirmā puslaika turpinājumā mājinieki savu pārsvaru palielināja arī līdz 14 punktiem, bet otrajā puslaikā viesiem no Tallinas tā arī neradās reālu izredžu pacīnīties par uzvaru.

Lai gan valmierieši iepriekšējās trīs BBL spēlēs bija cietuši tikai zaudējumus, šai vienībai bija izdevies nostabilizēt savu sniegumu, jo "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā gūtas divas uzvaras pēc kārtas.

Tikmēr "Kalev"/TLU BBL piecās spēlēs guvusi divas uzvaras. Ja "Valmiera"/ORDO ar trim panākumiem 11 cīņās ir sestā Latvijas čempionātā, tad Tallinas klubs ar četrām uzvarām septiņās cīņās ieņemt ceturto vietu Igaunijas meistarsacīkstēs.

Abas komandas BBL spēkojušās astoņas reizes, Valmieras vienībai svinot sešas uzvaras.

Savukārt citā trešdienas BBL mačā ceturto uzvaru četrās spēlēs izcīnījusi cita Latvijas vienība "Jūrmala", kas viesos ar 72:64 (22:14, 24:16, 15:19, 11:15) uzveica "Port of Parnu" no Igaunijas.

"Jūrmalas" sastāvā 19 punktus iemeta Ervīns Jonāts, bet 11 punktus pievienoja Haralds Kārlis.

Jūrmalnieki solīdu pārsvaru ieguva jau pirmajā puslaikā, ko izdevās noslēgt ar 16 punktu vadību (46:30). Lai arī otrā puslaika sākumā viesi panāca teju 20 punktu pārsvaru, Pērnavas komanda parūpējās par intrigu un noslēdzošā ceturkšņa ievadā bija pietuvojusies vairs tikai līdz 50:61. Lai arī "Jūrmala" ļāva sāncenšiem vēl nedaudz pietuvoties, Latvijas komanda uzvaru beigās tomēr nosargāja.

Jūrmalnieki, ņemot vērā cīņas arī LBL, guvuši jau septiņus panākumus pēc kārtas un zaudējuma rūgtumu nav izjutuši tieši mēnesi. Latvijas kūrortpilsētas komanda uzvarējusi visās četrās BBL aizvadītajās cīņās.

Tikmēr Pērnavas komanda BBL izcīnījusi divas uzvaras trīs spēlēs. Ja jūrmalnieki ar septiņām uzvarām desmit spēlēs LBL ir trešie, tad Pērnavas komanda Igaunijas čempionātā astoņās spēlēs tikusi pie trim uzvarām, kas dod piekto pozīciju.

Jūrmalas basketbolisti Pērnavas komandu uzvarējuši trijās no četrām savstarpējām BBL spēlēm.

BBL čempionāta A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar četriem panākumiem četros mačos ir "Jūrmala", kam ar četriem panākumiem piecās cīņās seko Prieņu-Birštonas "Vytautas".

Tālāk Raplas "AVIS Utilitas" ir trīs uzvaras piecās spēlēs, divus panākumus četros mačos iekrājušas "Port of Parnu" un "Šiauliai", savukārt bez panākumiem pagaidām ir "Betsafe/Liepāja" un Minskas "Cmoki", kas turnīrā spēlē ar otro komandu.

Tikmēr B apakšgrupā vadībā ar četrām uzvarām tikpat spēlēs ir Pasvāles "Pieno žvaigždes", bet četras uzvaras piecos mačos ir "Tartu Universitātei". Divi panākumi četros mačos ir "Ogrei", kam ar tikpat uzvarām piecās spēlēs seko TTU un "Kalev"/TLU. Viena uzvara piecās cīņās ir Atirau "Barsi" un "Valmiera"/ORDO.

Pamatturnīrā pēc divu apļu spēlēm katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, kas sāksies no ceturtdaļfināla fāzes.

Atšķirībā no iepriekšējām sezonām, šoreiz izslēgšanas spēlēs piedalīsies tikai tās komandas, kuras aizvadījušas pamatturnīru, kamēr iepriekš izšķirošajā BBL čempionāta fāzē iesaistījās arī tie klubi, kuri sezonas laikā startēja Eirokausos.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Lietuvas komanda Prieņu-Birštonas "Vytautas", kas divu Lietuvas komandu duelī pārspēja Pasvāles "Pieno žvaigždes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!