Foto: AP/Scanpix

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels ir paudis bažas, ka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība varētu aizliegt ārzemju hokejistiem pievienoties savas valsts izlasēm dalībai 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs.

KHL prezidents Dmitrijs Černiševskis iepriekš pieļāva varbūtību, ka līga atbildēs uz Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) iespējamo lēmumu par Krievijas diskvalifikāciju, atceļot pārtraukumu KHL čempionātā un aizliedzot leģionāriem pamest klubus.

"Pagaidām vēl ir pāragri runāt, kas notiks, ja KHL neatbrīvos leģionārus, bet es ceru, ka Krievija un KHL ciena sportu un atļaus ārzemju hokejistiem piedalīties spēlēs," Fāzelu citē aģentūra TASS. "Taču tāds risks pastāv."

"Pastāv bažas attiecībā uz KHL: kā līga domā turpināt čempionātu Olimpiādes laikā, ja jau ir izveidots kalendārs ar pārtraukumu, to nav tik vienkārši mainīt,"saka IIHF prezidents. "Tādā gadījumā KHL gaida liels darbs. Tāpat paliek aktuāls jautājums, vai līga atļaus ārzemju spēlētājiem braukt uz Olimpiādi. Ceru, ka jā, jo tas ir ļoti svarīgi mūsu sporta veidam."

"SOK var sodīt krievus ar aizliegumu startēt zem savas valsts karoga – es varu iedomāties, kā tas notiek individuālajos sporta veidos kā daiļslidošana vai slēpošana, taču man, kā bijušajam hokejistam, grūti saprast, kā tas iespējams hokejā, kad vesela komanda spēlēs bez nacionālā karoga," piebilst Fāzels. "Taču tāda iespēja ir pieļaujama."

IIHF iepriekš nosūtījusi SOK vēstuli, kurā iebilst pret kolektīvu Krievijas sportistu sodīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!