Foto: F64
Latvijas futbola izlases pussarga Edgara Vardanjana veselības stāvoklis ir stabils, sacīja futbolista pārstāvētās komandas Jūrmalas "Spartaks" ģenerāldirektors Edgars Gauračs.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā Vardanjana iepriekš pārstāvētās "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandas galvenais treneris Andris Riherts atklāja, ka futbolists kritiskā stāvoklī nokļuvis slimnīcā.

"Nav tik traki, kā iepriekš tika ziņots. Viņam bija sliktas analīzes, bet nav tā, ka viņa dzīvībai draudētu briesmas," teica Gauračs, kurš "Spartakā" pilda arī komandas kapteiņa pienākumus.

Gauračs neprognozēja, kad Vardanjans varētu tikt izrakstīts no slimnīcas, bet pieļāva iespēju, ka tas varētu notikt tuvākajā laikā.

"Pagaidām viņš vēl ir slimnīcā. Protams, ka ģimene pārdzīvo, arī mēs pārdzīvojam," teica Gauračs.

Futbolista diagnoze publiski netiek atklāta, taču ir aizdomas, ka viņu skāris kāds vīruss. Pagaidām gan netiek prognozēts, kad Vardanjans varētu atsākt treniņus.

"Līdz janvāra sākumam komandai nebūs treniņu, līdz ar to viņš pilnībā varēs veltīt uzmanību savai veselībai," skaidroja Gauračs.

Aleksandram Starkovam stājoties valstsvienības galvenā trenera amatā, Vardanjans maijā tika pirmoreiz izsaukts uz Latvijas valstsvienību un kopš tā laika viņš laukumā devies četros mačos. Uz oktobra spēlēm futbolists netika izsaukts, bet pirms novembra spēlēm atgriezās kandidātu lokā, tomēr vēlāk no tā tika izņemts.

Iepriekš Vardanjans ilgstoši pārstāvēja tieši "Metta"/LU komandu, bet pagājušajā ziemā pārgāja uz Jūrmalas "Spartaku", nesen kļūstot par Latvijas čempionu. Šogad virslīgā Vardanjans piedalījās 19 spēlēs, kā arī guva vārtus UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!