Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Krievu biatloniste Jana Romanova paziņojusi, ka negrasās atdot Starptautiskajai Olimpiskajai komiteja (SOK) Soču spēlēs izcīnīto sudraba medaļu, ko drīzāk iemetīšot miskastē, ziņo vietējie mediji.

Kā ziņojām, pirmdien, 27. novembrī, SOK paziņoja par mūža diskvalifikācijas piemērošanu un olimpisko rezultātu anulēšanu vairākiem Krievijas sportistiem, ieskaitot biatlonistes Janu Romanovu un Olgu Viluhinu.

"Ja mēs nepanāksim godīgu lēmumu, es drīzāk izmetīšu medaļu miskastē nekā atdošu SOK," Romanovu citē aģentūra TASS. "Savu medaļu es nekad neatdošu SOK. Viņi sodu piemērojuši bez pierādījumiem. Es ļoti daudzas reizes esmu izgājusi dopinga pārbaudes procedūras, ko aizvadījusi Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) un RUSADA. Viņi (SOK) vienkārši nolēma, ka mēs Sočos pārkāpām antidopinga noteikumus."

"Es turpināšu rādīt medaļu jaunajiem sportistiem un stāstīt par nebūt ne vieglo, bet interesanto ceļu," turpina sportiste. "Stāstīšu viņiem par tām emocijām, kad man to pasniedza. Kad Olga Viluhina šķērsoja finišu stafetē, mēs pieskrējām pie viņas, un es uzreiz atcerējos bērnību. Kā deviņu gadu vecumā atnācu uz sporta skolu, kā tēvs mani veda uz sacensībām, mamma mums ceļam gatavoja termosu un kaut ko uzkost, un pārdzīvoja par mums."

Biatloniste norādījusi, ka SOK diskvalifikāciju apstrīdēs Sporta Arbitrāžas tiesā Lozannā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!