Foto: Infoski.lv, E.Lukšo

Latvijas vadošais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks šajā nedēļas nogalē izcīnīja otro un astoto vietu Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas slaloma sacensībās Norvēģijā.

Sestdien Zvejnieks izcīnīja otro vietu, divu braucienu summā uzvarētājam Lukasam Vasmeieram no Vācijas zaudējot 0,36 sekundes. Zvejnieks par to nopelnīja 16,06 FIS kategorijas punktus, kas ir viņa labākais rezultāts sezonā.

Vēl sestdien Kristaps Lazdāns ierindojās 51.vietā (173,38 FIS punkti), bet Kristers Čerņevskis nefinišēja pirmajā braucienā.

Svētdien Zvejnieks izcīnīja astoto vietu, par to saņemdams 25,76 punktus. Tikmēr Lazdāns ieņēma 58.vietu (182,57 FIS punkti), bet Čerņevskis nepabeidza otro braucienu.

Tikmēr sacensībās dāmām Agnese Āboltiņa, Arta Irbe un Betija Burkovska abās dienās nespēja tikt pie ieskaitīta rezultātu.

Savukārt Lelde Gasūna svētdien milzu slaloma sacensībās Zviedrijā ierindojās 19.pozīcijā, par to saņemdama 53,71 FIS punktu.

Kā vēstīts, Zvejnieks šajā nedēļā divas reizes pēc kārtas izcīnīja otro vietu FIS kategorijas slaloma sacensībās Zviedrijā.

Pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēja pat pieci kalnu slēpotāji (Kristaps Zvejnieks, Roberts Rode, Mārtiņš Onskulis, Lelde Gasūna un Agnese Āboltiņa), tomēr februārī gaidāmajā Phjončhanas Olimpiādē viņu skaits būs mazāks un šoreiz, visticamāk, uz četrgades nozīmīgāko notikumu brauks vien pa vienam vīram un vienai dāmai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!