Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins sestdien izcēlās ar "hat-trick" uzvarētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, sacensībām šajā nedēļas nogalē atzīmējot simto jubileju.

Aizvadītajā mačā Ovečkina pārstāvētā Vašingtonas "Capitals" vienība izbraukumā ar 4:2 (2:0, 1:0, 1:2) apspēlēja Toronto "Maple Leafs".

Ar saviem pirmajiem vārtiem Ovečkins panāca Maiku Bouziju līgas visu laiku labāko vārtu guvēju 21. vietā, vēlāk viņu arī apsteidzot. Savukārt trešais precīzais metiens, kas tika veikts tukšos vārtos, Ovečkinam bija astoņpadsmitie vārti šosezon, izvirzoties sezonas labāko vārtu guvēju galvgalī.

"Capitals" uzvarēja trešajā mačā pēc kārtas.

NHL šajā nedēļas nogalē atzīmē simtgadi, jo 1917. gada 26. novembrī sanāksmē Monreālā tika lemts par turnīra, kura pirmā spēle notika tā paša gada 19. decembrī, dibināšanu.

Citā mačā piekto panākumu pēc kārtas izcīnīja jaundibinātā Vegasas "Golden Knights" vienība, kas viesos ar 4:2 (0:0, 3:0, 1:2) apspēlēja visas līgas pastarīti Arizonas "Coyotes". Piecu uzvaru sēriju "Golden Knights" sasniegusi jau otro reizi šosezon, kā arī kļuvusi par visātrāk 15 panākumus guvušo debitanti.

Pirmo maču pēc mēnesi ilgas traumas ārstēšanas aizvadīja vārtsargs Malkolms Subans, atvairot 23 pretinieku raidījumus.

"Coyotes" komanda nesen uzvarēja trijos mačos pēc kārtas, bet iepriekšējās trijās cīņās atkal cietusi divas neveiksmes.

Tikmēr iepriekšējo divu sezonu sacensību čempione Pitsburgas "Penguins" sestdien ar 5:2 (3:0, 1:1, 1:1) mājās pieveica sacensību augšgala vienību Tampabejas "Lightning". Uzvarētājiem pa diviem vārtiem iemeta Sidnijs Krosbijs un Fils Kesels.

"Penguins" vārtos 33 metienus atvairīja Tristians Džerijs, kurš guva pirmo uzvaru savā NHL karjerā.

Pēc "Lightning" neveiksmes līgas vadību atguva izvirzījās Sentluisas "Blues" komanda, kas savā laukumā ar 6:3 (3:0, 0:1, 3:2) apspēlēja Minesotas "Wild".

Kā ziņots, vēl vienā mačā sestdien latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" vienība ar 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) viesos kapitulēja Monreālas "Canadiens" hokejistiem. Vien dienu iepriekš "Sabres" komanda ar 3:1 pārspēja Edmontonas "Oilers", pārtraukdama septiņu zaudējumu sēriju, tomēr tagad atkal atgriezās uz zaudējumu takas.

Tikmēr "Canadiens" komanda šajā cīņā pārtrauca piecu zaudējumu sēriju, vārtos 36 metienus atvairot Korijam Praisam, kuram šī bija četrdesmitā "sausā" spēle NHL karjerā. Zīmīgi, ka iepriekšējās desmit spēles Praiss bija izlaidis traumas dēļ.

Pa vieniem vārtiem "Canadiens" labā iemeta Džefs Petrijs, Alekss Galčeņuks un Pauls Bairons.

Girgensons uz ledus pavadīja 11 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu, izpildīja piecus spēka paņēmienus un dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Austrumu konferences līdere ar 34 punktiem 23 spēlēs ir "Lightning" vienība, kurai ar 32 punktiem seko Ņūdžersijas "Devils". Savukārt "Sabres" ar 16 punktiem 24 spēlēs ieņem pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē.

Savukārt Rietumu konferencē ar 35 punktiem 24 mačos vadībā ir "Blues", kurai ar 31 punktu seko "Golden Knights" un Vinipegas "Jets" hokejisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!