Foto: AP/Scanpix/LETA
Pašreizējais pasaules čempions Beats Foics no Šveices sestdien Leikluisas trasē Kanādā triumfēja Pasaules kausa kalnu slēpošanā nobrauciena sacensībās, panākumu gūstot vien 12 dienas pēc tam, kad turpat netālu treniņā gāja bojā franču sportists Dāvids Puasons. Savukārt paralēli šīm sacensībām ceļgala krusteniskās saites sarāvis vācietis Fēlikss Neireiters.

Foics finišēja pēc minūtes un 43,76 sekundēm, atzīstot, ka sacensības bija ļoti emocionālas, jo sportisti godināja Puasonu.

"Šodien man viss izdevās perfekti," pauda šveicietis, izsakot gandarījumu, ka visi sportisti pieminēja Puasonu ar viņa vārdu uz numuru vestēm, kā arī uz ķiverēm bija uzlīmējuši sirdis ar viņa iniciāļiem. "Bija patīkami redzēt, ka visa slēpotāju ģimene apvienojas un sacensībās piedalījās arī Francijas komanda."

Uzvarētājam par mazāk nekā desmitdaļu piekāpās austrietis Matiass Maijers, kamēr trešo vietu guva Aksels Lunns Svindāls no Norvēģijas.

"Francijas komanda paveica ļoti labu darbu. Viņi ieradās šeit un parādīja, ka kopā esam spēcīgāki," pauda Svindāls, uzsverot, ka šoreiz galvenais nebija rezultāts.

2013. gada pasaules čempionātā bronzu nobrauciena disciplīnā guvušais Puasons nomira 13. novembrī, kad treniņbrauciena laikā pazaudēja slēpi, izlidoja cauri drošības tīklam un pēc tam ietriecās kokā.

Šīs bija otrās Pasaules kausa sacensības vīriem šosezon. Pirms divām nedēļām slalomā Somijā labākais bija Neireiters.

Savukārt svētdien Neireiters paziņoja, ka treniņā pārrāvis ceļgala krusteniskās saites, līdz ar to izlaidīs Phjončhanas olimpiskās spēles.

"Tas nozīmē, ka sezona man ir noslēgusies. Lidošu mājās un pēc tam man veiks operāciju," atzinis 33 gadus vecais vācietis, kurš Levi guva trīspadsmito uzvaru karjerā.

"Ja paskatāmies no pozitīvās puses, varēšu pavadīt daudz laika ar savu meitiņu," pauda Neireiters, kurš vien pirms nedaudz vairāk nekā mēneša kļuva par tēvu.

Vēstīts, ka dāmas sestdien aizvadīja milzu slalomu ASV, otro uzvaru šosezon gūstot vācietei Viktorijai Rebensburgai.

Šoreiz Rebensburga divu braucienu summā par 0,67 sekundēm apsteidza iepriekšējās sezonas kopvērtējuma uzvarētāju Mikaēlu Šifrinu no ASV.

Savukārt trešo vietu guva itāliete Manuela Melga.

Pirms mēneša Rebensberga bija labākā arī Austrijā notikušajās sezonas atklāšanas sacensībās, kamēr novembra pirmajā pusē Somijā slalomā triumfēja slovēniete Petra Vlhova.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmā ar 205 punktiem ir Šifrina, kurai piecus punktus zaudē Rebensburga, bet trešā ar 141 punktu ir Vlhova, kura sestdien noslēdza desmitnieku.

Svētdien dāmas atkal sacentīsies slalomā, bet sezonas pirmās ātruma disciplīnas aizvadīs nākamnedēļ.

Pasaules kausa jaunā sezona ilgs līdz 18. martam, bet tās kulminācija būs februārī, kad Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā norisināsies ziemas olimpiskās spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!