Foto: Kadrs no video

Lietuvas granda Kauņas "Žalgiris" basketbolists Edgars Ulanovs kļuvis par ULEB Eirolīgas devītās kārtas vērtīgāko spēlētāju.

Ulanovs ceturtdien nopelnīja 32 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija labākais rādītājs aizvadītajā kārtā, bet "Žalgiris" savā laukumā ar rezultātu 91:83 pārspēja Turcijas klubu Stambulas "Anadolu Efes".

Ulanovs pirmajā puslaikā iemeta 20 punktus, bet visā spēlē kopā guva 22 punktus, kas ir viņa karjeras rekords Eirolīgā. Lietuvietis grozā raidīja visus piecus divpunktu metienus un visus sešus soda metienus, kā arī divus no četriem tālmetieniem.

Lietuviešu uzbrucējs šajā spēlē arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, veica četras rezultatīvas piespēles, bloķēja divus metienus, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja divas piezīmes un izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus.

Tikmēr pa 28 efektivitātes koeficienta punktiem nopelnīja Ulanova tautietis Artūrs Gudaitis, kurš ir latvieša Daira Bertāna komandas biedrs Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" vienībā, un Vācijas čempiones Bambergas "Brose" amerikāņu aizsargs Rikijs Hikmens.

Lietuviešu centra spēlētājs Gudaitis ceturtdien iemeta 19 punktus, izcīnīja desmita atlēkušās bumbas un izprovocēja sešus noteikumu pārkāpumus, kamēr Milānas klubs savā laukumā ar rezultātu 85:86 zaudēja Latvijas izlases saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka pārstāvētājai Pirejas "Olympiakos" vienībai. Tikmēr Hikmens iemeta 26 punktus, turklāt 2,1 sekundi pirms pamatlaika beigām realizēja trīs soda metienus un palīdzēja "Brose" komandai savā laukumā ar rezultātu 83:82 pārspēt Spānijas čempioni "Valencia Basket". Hikmens šajā mačā arī veica četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu.

Tikmēr pie 27 efektivitātes koeficienta punktiem tika amerikāņu uzbrucējs Džeimss Nanalijs, kurš ar 20 punktiem palīdzēja iepriekšējā sezonas čempionei Stambulas "Fenerbahce Doguš" savā laukumā ar 71:67 pārspēt Krievijas klubu Maskavas apgabala "Himki". Savukārt 26 efektivitātes koeficienta punktus iekrāja amerikāņu centra spēlētājs Džeimss Ogustains, kurš ar 18 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbā neglāba Spānijas klubu Malagas "Unicaja" no zaudējuma 80:89 Krievijas grandam Maskavas CSKA.

ULEB Eirolīgas kopvērtējuma vadībā ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs atrodas CSKA un "Olympiakos" komandas, bet tām ar sešiem panākumiem seko "Fenerbahce Doguš" un Atēnu "Panathinaikos Superfoods" vienības.

Desmitā ar četrām uzvarām ir Barselonas "Lassa", kas turnīram pieteikusi Rodionu Kurucu, bet tai ar tādu pašu bilanci seko vēl viena Spānijas komanda Vitorijas "Baskonia", kuru pārstāv Jānis Timma un Rinalds Mālmanis, kamēr "AX Armani Exchange Olimpia" ar diviem panākumiem ir 14. pozīcijā starp 16 vienībām.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!