Foto: AFP/Scanpix
Daudzos sporta veidos sevi pierādījušais Latvijas sportists Oskars Muižnieks sestdien izcīnīja 16.vietu Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa pirmā posma desmit kilometru sprinta otrajās sacensībās, kamēr dāmām 7,5 kilometru sprintā Baiba Bendika ierindojās 17.pozīcijā.

Kā pastāstīja Latvijas Biatlona federācijas (LBF) ģenerālsekretārs Krišjānis Meirāns, šīs sacensības latviešiem kalpoja kā iekšējā atlase Pasaules kausa pirmajam posmam, kurā jau vietu nodrošinājuši Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs un Daumants Lūsa. Ņemot vērā sestdienas rezultātus, posmam kvalificējās arī Muižnieks un Aleksandrs Patrijuks. Savukārt veterāns Ilmārs Bricis vismaz pagaidām paliks ārpus Pasaules kausu aprites.

Muižnieks martā atgriezās biatlonā, pirmo reizi kopš 2012./2013.gada sezonas startēdams IBU līmeņa sacensībās. Pēdējos gados viņš vairāk nodarbojās ar riteņbraukšanu un distanču slēpošanu.

Muižnieks sestdien abās ugunslīnijās bija nekļūdīgs un sacensību uzvarētājam Tarjeijam Bē no Norvēģijas, kurš pieļāva vienu kļūdu, zaudēja vienu minūti un 23,6 sekundes.

Otro vietu izcīnīja vēl viens norvēģis Frēdriks Jesbaks, kurš neaizvēra vienu mērķi un savam tautietim zaudēja 23,7 sekundes, bet trešais bija Eduards Latipovs no Krievijas, kurš šāva precīzi un no uzvarētāja atpalika 31,2 sekundes.

Vēl no Latvijas sportistiem Patrijuks ar vienu kļūdu šaušanā ieņēma 45.vietu, Ilmārs Bricis ar četrām kļūdām ierindojās 77.pozīcijā, bet Roberts Slotiņš ar sešiem nesašautiem mērķiem bija 109. starp 128 biatlonistiem.

Dāmu konkurencē Bendika pieļāva vienu kļūdu šaušanā un izcīnīja 17.vietu, sacensību uzvarētājai Denīzei Hermanai no Vācijas, kura nesašāva divus mērķus, zaudējot vienu minūti un 7,7 sekundes.

Otro vietu ieņēma austriete Katarīna Innerhofere, kura Hermanai zaudēja 4,0 sekundes, bet trešā bija norvēģiete Tekla Brūnlī, kura bija 9,8 sekundes lēnāka, abām šaujot bez kļūdām.

No Latvijas sportistēm IBU kausa pirmā posma otrajā sprinta distancē grasījās piedalīties arī Jūlija Matvijenko, taču viņa neizgāja uz starta.

Ziņots, ka IBU kausa pirmā posma pirmajās sprinta sacensībās ceturtdien labāko rezultātu no Latvijas sportistiem uzrādīja Rastorgujevs, kurš sliktos laikapstākļos pieļāva piecas kļūdas šaušanā un ieņēma 24.vietu.

Svētdien Estešundā, Zviedrijā, sāksies Pasaules kausa sezona, kuras kulminācija būs februārī, kad Phjončhanā norisināsies Ziemas olimpiskās spēles. Iepriekšējā sezonā Latvijas vīriem tika nodrošinātas divas vietas olimpiskajās spēlēs, bet Baibai Bendikai par ceļazīmi uz Olimpiādi jācīnās vēl šajā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!