Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 24. novembrī, Pekinā norisinājās sezonas pirmais FIS Pasaules kausa posms snovbordā "Big Air" disciplīnā, kurā Latvijas pārstāvis Toms Petrusevičs ierindojās 24. vietā, informēja sportista treneris Inārs Bīrmanis.

"Big Air" jeb akrobātiskajos lēcienos pa tramplīnu abos piegājienos Petrusevičam neizdevās viss perfekti, bet kopumā ar rezultātu sportists un viņa treneris esot apmierināti. Latvijas snovbordists šajā sezonā mēģina kvalificēties Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Šis bija reizē arī prestižās "Air & Style" sacensības, kurās latvietis piedalījās pirmo reizi. Šajās sacensībās startēja 45 labākie sportisti pēc pasaules ranga.

Gatavojoties PK sezonai, Petrusevičs aizvadīja treniņnometni Japānā uz "Air Bag" veida mākslīgā seguma tramplīniem. Toms strādāja pie jaunu sarežģītu triku tehnikas, kur kā konsultants palīdzēja viens no labākajiem japāņu snovborda treneriem Jasuhiro Sato.

"Tagad apgūtā tehnika ir jāadaptē sniega apstākļos, kas prasa zināmu laiku. Tāpēc šis posms Ķīnā bija vairāk kā treniņš nākošajam Vācijas "Big Air" posmam," rakstīja Bīrmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!